PONOVO PONIŠTENE ODLUKE LUTOVCA! Opšta podela u DS, zna se i kada će se održati konačna sednica Glavnog odbora!
Zoran Lutovac, Foto: Beta/Emil Vas

frka

PONOVO PONIŠTENE ODLUKE LUTOVCA! Opšta podela u DS, zna se i kada će se održati konačna sednica Glavnog odbora!

Lutovac je naglasio da je sednica DS Glavni odbor zakazala za 31. maj, i da je to jedini legitmni datum, dok je pokušaj da se ona održi 17.5.2020. godine van svake procedure...

Objavljeno: 15:41h

Statutarna komisija Demokratske stranke sinoć je ponovo poništila odluke predsednika Zorana Lutovca o raspuštanju pet opštinskih odbora, Beogradskog odbora i Demokratske omladine.

Predsednik te komisije Dušan Dinčić rekao je da je statutarna komisija mišljenja da je postojala jedna trećina članova DS koji su tražili zakazivanje sednice Glavnog odbora stranke za 17. maj i da su čak i oni bivši članovi DS, a sada “Srbija 21” imali pravo da taj zahtev potpišu.

Predsednik Statutarne komisije Srđan Sandić s druge strane tvrdi da je sednica zakazana za 17. maj u skladu sa Statutom i Poslovnikom GO. On je takođe istakao da nije tačno da će članovi Srbija 21 moći da glasaju na sednici Glavnog odbora, prenosi Nova S.

Ove odluke podržalo je osam članova komisije, dok je jedino Dinčić, bivši predsednik te komisije, bio protiv.

Naime, Statutarna komisija trebalo je sinoć da odlučuje o zahtevu grupe nezadovoljnih članova DS-a da sednica Glavnog odbora stranke bude održana 17. maja, umesto 31. maja.

Dinčić je rekao da mišljenje Statutarne komisije nije obavezujuće, odnosno da ona nije ništa zaključila sa trajnim posledicama.

“Što se mene tiče ja mislim da je jedina legalna i legitimna sednica ona koja je zakazana za 31. maj, a koju je zakazao predsednik stranke. Ako jedna trećina članova GO bude htela da zakaže sednicu za 17. maj, ona na to ima statutarno pravo. Moje mišljenje je da sada nije postojala ta jedna trećina članova, međutim mišljenje Statutarne komisije je drugačije. Videćemo šta će da se desi i koji će biti dalji koraci”, rekao je Dinčić.

Međutim, pojavljuju se izvori koji tvrde da je Statutarna komisija razmatrala problem koji može nastati zakazivanjem dve sednice Glavnog odbora kao i moguće štetne posledice koje mogu nastati.

Sekretar Izvršnog odbora DS, Darko Simić kaže da grupa koja je podnela inicijativu za sednicu Glavnog odbora koju su želeli da zakažu za 17.5.2020. nema dovoljan broj potpisa.

- Sednica Glavnog odbora održaće se 31.5.2020. kao što smo i najavili, rekao je Simić.

Lutovac je naglasio da je sednica Glavnog odbora DS zakazana za 31. maj, i da je to jedini legitmni datum, dok je pokušaj da se ona održi 17.5.2020. godine van svake procedure.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.