BRNABIĆEVA APELOVALA: Molim sve naše građane da ostanu U SRBIJI, osiguravajuća društva će PONUDITI OVO
Premijerka smatra da je letovanje u Srbiji pametna odluka, Foto: Youtube Printscreen/RTS Sajt - Zvanicni kanal

hoćemo li letovati u Srbiji?

BRNABIĆEVA APELOVALA: Molim sve naše građane da ostanu U SRBIJI, osiguravajuća društva će PONUDITI OVO

Dodala je da su vodili računa da se mere ne relaksiraju suviše rano, ali da se ni ne kasni mnogo.

Objavljeno:

Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je sve građane da ostanu ovo leto u Srbiji i navela da misli da je to najpametnija odluka. Naglasila je da je najveća bojazan da kako mere popuštaju ne bude povećanja broja zaraženih, ali da je sve pod kontrolom.

- Ja kao predsednica Vlade bih iskoristila ovu priliku da pozovem sve naše građane da ostanu ovo leto u svojoj zemlji. Naša zemlja je zaista prelepa i čini mi se da sada vidimo i neke hotele, velnes centre i banje za koje nismo znali ranije i mislim da možemo da imamo fenomenalan i kvalitetan odmor u našoj zemlji - rekla je premijerka.

Ukazala je da je to i direktna podrška domaćoj ekonomiji i domaćem turizmu.

- Takođe mislim, kao što su i naši stručnjaci rekli, da zdravstveno to ima mnogo više smisla i ne verujem da će ovo leto bilo ko od osiguravajućih društava osiguravati putovanja u inostranstvo ili davati zdravstveno osiguranje za putovanje u inostranstvo - dodala je Brnabićeva.

Kako god da pogledate, mislim da je najpametnija odluka da se ostane u Srbiji, poručila je Brnabićeva.

Podsetila je da je za državljane Srbije ulaz u zemlju potpuno slobodan s tim da naši državljani kada ulaze u Srbiju ukoliko imaju negativan pi-si-ar test ne stariji od 72 sata mogu slobodno da uđu i slobodno da se kreću, a ukoliko nemaju onda moraju da budu 14 dana u samoizolaciji.

U naredna 24 sata biće objavljeni telefoni za prijavu za pomoć od 100 evra

Brnabićeva je do rekla da se do večernjih sati 1,6 miliona građana prijavilo za pomoć od 100 evra, kao i da je danas bio prvi dan prijave i da je bilo moguće prijaviti se samo onlajn.

Ukazala je da će u naredna 24 časa biti objavljeni i brojevi telefona na koje će moći da se jave građani koji tim putem žele da se prijave za pomoć.

- Meni je drago, jer mislim da je to nešto što će otići direktno u našu potrošnju, direktno će se vratiti u budžet kroz privredu i biće podsticaj za domaću privredu - rekla je premijerka.

Ukazala je da je ceo paket ekonomskih mera bi usmeren na to da se sačuvaju radna mesta i likvidnost kompanija.

- Zahvaljujući tim privrednim merama mi danas nemamo problem sa velikom stopom nezaposlenosti usled kovida 19 za razliku od mnogih drugih zemalja - rekla je Brnabićeva.

Dodala je da su vodili računa da se mere ne relaksiraju suviše rano, ali da se ni ne kasni mnogo.

- Situacija je pod kontrolom, privreda je krenula već da radi. Važno je ostanemo disciplinovani, ali da nastavimo da se borimo za našu zemlju sada kroz privredu - rekla je premijerka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.