I GORAN STANJEVIĆ ŠTRAJKUJE GLAĐU ISPRED SKUPŠTINE SRBIJE! Njegov razlog je veoma ozbiljan
Goran Stanojević, Foto: Romska partija

zakuvalo se

I GORAN STANJEVIĆ ŠTRAJKUJE GLAĐU ISPRED SKUPŠTINE SRBIJE! Njegov razlog je veoma ozbiljan

Još jedan štrajkač glađu ispred Skupštine Srbije....

Objavljeno: 14:59h

Potpredsednik Izvršnog odbora Romske partije Goran Stanojević započeo je štajk glađu ispred Skupštine Srbije, saopštila je ta partija.

Stanojević zahteva da se istraže pretnje smrću koje je preko telefona dobio od nepoznate osobe zbog, kako je saopštila Romska partija, njegovog poltičkog angažovanja.

"Ovo je borba za sve one građane kojima se preti u postupku sprovođenja izbornih radnji i samih izbora, ovo je borba za demokratiju. Ovo je borba za slobodan romski glas i slobodu svakog građanina. Verujemo u državu i protiv smo huligana. Kome ide u prilog atmosfera linča", upitala je u saopštenju Romska partija.

Ispred Skupštine Srbije već četvrti dan glađu štrajkuje lider Dveri Boško Obradović, a njemu se juče u toj vrsti protesta pridružio poslanik Dveri Ivan Kostić.

Prethodno je štrajk glađu okončao poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović, pošto je Prvo osnovno javno tužilaštvo saopštilo da je pokrenulo dokazne radnje povodom napada na poslanika Marijana Rističevića.

U ponedeljak uveče od štrajka glađu odustala je poslanica SNS Sandra Božić, koja je zajedno sa Martinovićem zahtevala da se oglasi tužilaštvo.

Prvi koji je pokrenuo seriju štrajkova glađu ispred Skupštine pre četiri dana bio je nezavisni poslanik Miladin Ševarlić, zahtevajući da se na dnevni red Skupštine stavi pitanje Kosova. On je svoj štrajk prekinuo 11. maja, priznajući da su štrajkovi glađu Obradovića i Martinovića potpuno medijski zasenili njegov.

Bonus video:

(Espeso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.