NE ZNAM DA LI SHVATATE OVU PROVOKACIJU, AKO DOĐE DO INCIDENTA ZNAJTE 1 STVAR! Barba o situaciji u CG! (FOTO)
Vlado Georgiev, Foto: Marina Lopičić, Printscreen/Youtube, Ilustracija/Espreso.co.rs

oglasio se

NE ZNAM DA LI SHVATATE OVU PROVOKACIJU, AKO DOĐE DO INCIDENTA ZNAJTE 1 STVAR! Barba o situaciji u CG! (FOTO)

Ima poruku za sve!

Objavljeno:

Hitna pomoć intervenisala je u Centru bezbednost Nikšić, na zahtev sveštenika N. M., a sveštenik S. J. nije saslušan zbog lošeg zdravstvenog stanja, saopšeno je iz Saveta za građansku kontrolu rada pollicije.

Taj savet je saopštio da prati, po sopstvenoj inicijativi, postupanje policijskih službenika i poštovanje prava zadržanih osoba u Centru bezbednosti Nikšić. "Službenici policije reagovali su odmah i HMP je stigla u najkraćem roku. Lice je primilo odgovarajuću terapiju i nastavljen je njegov boravak u prostorijama za zadržavanje.

Sveštenik S.J. iz zdravstvenih razloga nije saslušan od državnog tužioca. Kada se ta aktivnost realizuje policijski službenici će postupati po nalogu tužioca i uz puno poštovanje i zaštitu njegovog zdravlja”, navodi se, između ostalog, u saopštenju Saveta.

Kako "Vijesti" pišu, sveštenik S. J. nije ispitan jer je u bolnici, a prema nezvaničnim saznanjima advokati sveštenika su uložili žalbe na presudu o zadržavanju i o njima će se sudija izjasniti. Još uvijek se čeka odluka tužioca da li će sveštenici biti privedeni kod sudije za istragu ili ne.

Povodom cele priče oglasio se i pevač, Vlado Georgiev koji se osudio ovakvo ponašanje vlasti u Crnoj Gori.

- Ne znam da li shvatate da je u Crnoj Gori stanje alarmantno i da nasrtaj na crkvu i vjernike, hapšenje sveštenstva i sve ovo što radi vlast jeste ozbiljna provokacija. Ako dođe do incidenta znaćete da je neko poželio da primjeni silu, poručio je na Tviteru Barba.

Podsetimo, nakon više od dva sata saslušanja u Centru bezbednosti i kod tužioca u Nikšiću, episkopu Episkopu budimljansko-nišićkom Joanikiju i nikšićkim sveštenicima, određeno je zadržavanje do 72 sata.

Njima se na teret stavlja da su prekršili naredbu vladinog Nacionalnog koordinacionog tela o zabrani okupljanja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.