DANAS ZASEDA KRIZNI ŠTAB: Biće donete veoma VAŽNE ODLUKE
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović., Foto: Nebojša Mandić

razmatranje

DANAS ZASEDA KRIZNI ŠTAB: Biće donete veoma VAŽNE ODLUKE

Avion Er Srbije je juce leteo za Pariz, danas za Frankfurt, a u sredu za Beč, u četvrtak isto za Frankfurt i u petak za Cirih

Objavljeno: 14:56h

Članovi Kriznog štaba za zdravstvo danas će razgovarati i o uslovima koji će biti neophodni za putovanje avionom redovnim linijama, to jest da li će za sve putnike biti potreban PCR test na virus kovid19, rekla je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"Ne postoji nijedna država u svetu, ne samo u Evropi, koja je napravila jasan protokol oko toga kako bi izgledalo putovanje avionom, redovonom linijom, pošto još traje opasnost od virusa kovid19. Mi ćemo danas imati Krizni štab za zdravstvo i razgovraće se o tome da li će svi imati obavezu da imaju PCR test i ako ga nemaju će ići u samoizolaciju ili će biti PCR test samo za strane državljane, a samoizolacija za naše... To su sve razne dileme koje stoje', rekla je Mihajlović.

Ona je odgovarajući na pitanje novinara u Vladi Srbije rekla da je potpuno sigurno da će svi morati da imaju maske.

"Postoji predlog, ne samo u našoj zemlji već i drugim, da bude neophodno distaniranje, što znači da u avionu ne možete sedeti pored nekog. To će automatski podići cene karata i uticati na avioindustriju i ekonomiju.

Dodaje da se zato još razmatra šta da se uradi i da se čekaju lekari da daju svoje mišljenje kako bi sve bilo bezbedno i da bi mogli da krenemo u redovne letove.

Srpski avioprevoznik ove sedmice organizuje ukupno pet specijalnih letova za gradove EU kojima će građani Srbije, koji žele da se vrate, moći to da urade pre 18. maja kada se uspostavljaju redovne linije Er Srbije za određene destinacije, najavio je ranije ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Avion Er Srbije je juce leteo za Pariz, danas za Frankfurt, a u sredu za Beč, u četvrtak isto za Frankfurt i u petak za Cirih.

Reč je o specijalnim letovima za građane čiji povratak ne finansira Vlada Srbije već oni sami.

Er Srbija je, takođe, najavila da će od 18. maja obnoviti u ograničenom obimu redovan putnički saobraćaj, uz povećanje broja letova u okviru reda letenja od 1. juna 2020.

Od 18. maja, biće organizovan ograničen broj letova do aerodroma London Hitrou, Frankfurta, Ciriha i Beča.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.