VUČIĆ SE DANAS SUSREO SA OVIM ČOVEKOM: On će biti u Beogradu u narednom periodu, VEOMA JE VAŽAN!
Naglasio je, tom prilikom, da će on nastaviti da promoviše stabilnost u regionu, Foto: Prinstcreen

SARADNJA

VUČIĆ SE DANAS SUSREO SA OVIM ČOVEKOM: On će biti u Beogradu u narednom periodu, VEOMA JE VAŽAN!

Naglasio je, tom prilikom, da će on nastaviti da promoviše stabilnost u regionu

Objavljeno: 14:12h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novog ambasadora Republike Hrvatske Hidajeta Biščevića i, poželevši mu dobrodošlicu, izrazio nadu da će on, svojim bogatim diplomatskim iskustvom, doprineti stabilnijim i sadržajnijim odnosima dveju zemalja.

Predsednik Vučić je rekao da očekuje da dve zemlje u budućnosti prevaziđu probleme proistekle iz različitih shvatanja prošlosti i da se, na bazi međusobnog uvažavanja, posvete razvoju dobrosusedskih odnosa.

Naglasio je, tom prilikom, da će on nastaviti da promoviše stabilnost u regionu, vodeći politiku mira i saradnje, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Ambasador Biščević je zahvalio na dobrodošlici i rekao da je spreman da svojim iskustvom doprinese unapređenju odnosa Srbije i Hrvatske na temelju evropskih vrednosti, kao veoma važnih za regionalnu stabilnost i napredak regiona.

S obzirom na to da je cilj Srbije članstvo u EU, predsednik Vučić je rekao da pozdravlja to što je Hrvatska, tokom predsedavanja, na agendi zadržala temu proširenja, koja je rezultirala održavanjem video konferencijskog Samita EU-Zapadni Balkan.

Ambasador Biščević je rekao da je Hrvatska, tokom predsedavanja, pokazala posebnu odgovornost prema Zapadnom Balkanu i podršku evropskom putu regiona.

Dvojica sagovornika su se saglasili da bi dve zemlje trebalo da prioritet daju ekonomskoj saradnji.

Ambasador Biščević je rekao da ima pripremljene predloge projekata za saradnju i u oblasti infrastrukture i energetike, poput obnove plovnosti Save i Dunava, za koje je predsednik Vučić rekao da će sa zadovoljstvom biti razmotreni i, u skladu sa mogućnostima, realizovani.

Predsednik Vučić i ambasador Biščević su izrazili nadu da će, čim epidemiološke okolnosti budu dozvolile, biti nastavljen rad mešovitih komisija za otvorena pitanja, među kojima je pitanje nestalih lica.

Predsednik Vučić je rekao da će Srbija nastaviti da unapređuje položaj hrvatske zajednice, kao i da sa hrvatskim državnim vrhom razgovara o položaju tamošnjih Srba.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.