Predsednik Kine zajedno sa Vučićem poručio u Smederevu: Zahvaljujući železari bićemo vodeći u regionu! (FOTO)
Foto: Beta

Završena trodnevna poseta

Predsednik Kine zajedno sa Vučićem poručio u Smederevu: Zahvaljujući železari bićemo vodeći u regionu! (FOTO)

Si Đinping i njegovi srpski domaćini su obišli Železaru koja je od aprila u vlasništvu kineske kompanije Hestil
Objavljeno: 14:24h

Kineski predsednik Si Đinping, srpski zvaničnici i predsednik kompanije Hestil, ocenili su da će rad i razvoj Železare Smederevo doprineti povećanju zaposlenostii, ali uticati i na ukupan privredni rast Srbije. Si Đinping je na svečanosti u Smederevu rekao da je Kina spremna da unapređuje odnose sa Srbijom u svim oblastima i da se narod Kine zalaže za put zajedničkog prosperiteta, kao i unpaređenje saradnje sa zemljama centralne i istočne Evrope, a da će Srbija imati važnu ulogu u tome.

foto: Beta
- Podržaću ovaj projekat sa Železarom Smederevo i daću maksimalnu podršku za zajednički uspeh, jer sam video da očekujete uspešnu saradnju - kazao je Đinping i naglasio da je kineskim saradnicima dao naredbu da održe svoje obećanje.
foto: Beta
Mandatar za sastav Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je uveren da će proizvodnja u Železari Smederevo doprineti razvoju ne samo tog grada, već i cele Srbije. - Mi ćemo ove godine da budemo vodeći u regionu po svom rastu, a taj rast će sledeće godine biti i veći zahvaljujući proizvodnji u smederevskom pogonu i vama zaposlenima u Železari - rekao je Vučić.
foto: Beta
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je da bi Srbija zahvaljujući proizvodnim kapacitetima, sposobnim i vrednim radnicima, povoljnom poslovnom ambijentu, geografskoj poziciji i evropskoj perspektivi mogla da bude temelj na kome će Kina graditi svoju poziciju u Evropi. - Svojim proizvodnim kapacitetima, sposobnim i vrednim radnicima, povoljnim poslovnim ambijentom, geografskom pozicijom i evropskom perspektivom, Srbija bi mogla da bude temelj na kojem će Kina graditi svoju poziciju u Evropi - rekao je Nikolić.
foto: Beta
Predsednici Srbije i Kine i mandatar Srbije, nakon govora ispred smederevske Železare posetili su halu i menze u krugu fabrike, a zatim je u vili "Zlatni breg" kod Smedereva organizovan prijem. Kineski predsednik je pre posete Železari položio venac na spomenik Neznanom junaku na Avali. Na svečanosti ispred Železare u Smederevu danas se okupilo više hiljada zaposlenih i građana, kao i predstavnika dva sindikata metalaca koji su nosili slike premijera Srbije Vučića i transparente na kojima je pisalo "Hvala što ste verovali u nas", "Hvala što ste došli", "Dobar početak bolje budućnosti".
foto: Beta
Kineske predsednik Si Đinping današnjom posetom smederevskoj Železari završava trodnevnu posetu Srbiji tokom koje su potpisana 22 sporazuma o saradnji dve zemlje u nizu oblasti. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.