MIHAJLOVIĆ ČULA ZA MASAKR U LESKOVCU, PA HITNO REAGOVALA: Važno je da zapamtimo njene reči!
Zorana Mihajlović, Foto: Filip Plavčić

OSUDILA NASILJE

MIHAJLOVIĆ ČULA ZA MASAKR U LESKOVCU, PA HITNO REAGOVALA: Važno je da zapamtimo njene reči!

Ona je dodala da veruje da će policija i nadležni organi rasvetliti ovaj slučaj, ali da su izgubljeni životi, među kojima je i jedna trudnica, nenadoknadivi, te da je važno da svi pokažemo više brige i empatije jedni za druge

Objavljeno:

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je da ju je duboko potresla vest o porodičnoj tragediji koja se dogodila danas u Leskovcu.

"Zločin u kojem su život izgubile dve mlade žene, devojčica i muškarac ne može nikog od nas da ostavi ravnodušnim. Još jednom apelujem na sve građane i građanke da ne okreću glavu pred nasiljem - ono je tu oko nas i pogađa celo društvo, navela je Mihajlović u saopštenju.

Ona je dodala da veruje da će policija i nadležni organi rasvetliti ovaj slučaj, ali da su izgubljeni životi, među kojima je i jedna trudnica, nenadoknadivi, te da je važno da svi pokažemo više brige i empatije jedni za druge.

Institucije su tu da rade svoj posao, to je jedan od zaključaka i nedavno održanog multisektorskog sastanka sa predstavnicima države, međunarodnih organizacija i civilnog sektora. Ali, to nije dovoljno. Moramo svi biti senzibilniji na ljude oko nas. Nasilje nije privatna stvar, nasilnike moramo prijaviti, bilo da se radi o članovima naših porodica, komšijama, rođacima, rekla je ona.

Potpredsednica Vlade dodala je i da je prethodnih dana bilo nekoliko slučajeva partnerskog i porodičnog nasilja, što nažalost ne čudi, jer u kriznim situacijama kakva je pandemija korona virusa sve države beleže porast nasilničkog ponašanja.

Iako u Srbiji nije bilo porasta prijava nasilja tokom trajanja vanrednog stanja, sve vreme smo ukazivali da to ne znači da nasilja nema. Po ukidanju vanrednog stanja, to je samo vidljivije i, nažalost, rezultiralo je i današnjim stravičnim ubistvima. Pozivam na veću pozornost svih, navela je ona, saopšteno je iz Kabineta potpredsednice.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.