PREMIJERKA OBJASNILA KO SVE NE MORA U KARANTIN: Evo kakva je procedura za one koji dolaze u Srbiju
Premijerka je poručila da je za građane i dalje najvažnija lična odgovornost, Foto: TV Kurir

koronavirus

PREMIJERKA OBJASNILA KO SVE NE MORA U KARANTIN: Evo kakva je procedura za one koji dolaze u Srbiju

Ona je dodala da je liberalizovana i procedura za ulazak stranaca

Objavljeno:

Premijerka Ana Brnabić potvrdila je da je danas usvojena odluka da će građanima Srbije za ulazak u zemlju biti dovoljan negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, dok će u suprotnom morati u karantin na 14 dana.

Brnabić je dodala da građani mogu da izađu iz Srbije, a ulazak u druge države, zavisi od same zemlje u koju idu.

- Danas smo usvojili odluku da će našim građanima iz inostranstva, kada se vraćaju u zemlju, biti dovoljan PCR test koji pokazuje da su negativni na Kovid 19, koji su uradili u poslednja 72 sata i onda neće morati da budu u karantinu 14 dana - rekla je Brnabić za TV Pink.

Ona je dodala da je liberalizovana i procedura za ulazak stranaca, što je važno zbog privrede i stranih studenata, kojima će takođe biti potreban test , ne stariji od 72 sata za ulazak, ali da će im donekle, ipak, biti ograničeno kretanje, u skladu sa potrebama.

Premijerka je poručila da je za građane i dalje najvažnija lična odgovornost, jer nema više tako restriktivnih mera.

Brnabić je primetila da je danas zabeležen blagi skok zaraženih u odnosu na juče, ali je bilo i više testiranih, a procenat je oko 1,6.

- Nije to razlog za brigu, jer smo danas imali najveći pad aktivnih slučajeva. Situacija je pod kontrolom. Nismo ukidali vanredno stanje bez da smo bili potpuno sigurni da je situacija pod kontrolom, ali građani moraju da imaju svest da je ovo nova normalnost dok ne bude vakcine - rekla je Brnabić.

Dodala je i da ko god se našao na protestima SzS daju potpuno pogrešan primer građanima, navodeći da sinoć ispred Predsedništva nije bilo mnogo okupljenih sa maskama, nisu držali distancu. To su okupljanja koja nisu dozvoljena, platiće kazne, dodala je Brnabić.

- Sve je na ličnoj odgovornosti. Molim građane da sprovode mere opreza, maske, rukavice, pranje ruku, distanca, nevelika okupljanja - rekla je premijerka.

- Pobedićemo mi to. Situacija je pod kontrolom, samo da obezbedimo da je Srbija mirno mesto za život, da svi imaju pravo da misle šta hoće i da im niko ne preti fizičkim nasiljem zbog toga - rekla je Brnabić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.