NEĆEMO SE UPLAŠITI FAŠIZMA, POBEDIĆEMO I NAPRAVIĆEMO EKONOMSKI BUM! Vučić je ovo upravo OBEĆAO SRBIJI!
Podsećam, ovo je prvi put da je jedan poslanik van Narodne skupštine pretučen, Foto: Printscreen

obraćanje

NEĆEMO SE UPLAŠITI FAŠIZMA, POBEDIĆEMO I NAPRAVIĆEMO EKONOMSKI BUM! Vučić je ovo upravo OBEĆAO SRBIJI!

On će građanima Srbije govoriti o borbi države sa kornavirusom...

Objavljeno: 18:50h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas od 18 sati gostovao je na TV Prva, uključivši se uživo u program.

- Oko 18 časova je došlo do novog okupljanja. Danas je dan za sve ono najgore u našem društvu. Svi koriste svoje pravo. Krši se sve ono što lekari kažu. Mi želimo da poštovanjem na pravo za one koji drugačije misle. Ako primenimo silu, onda bi rekli da ne postupamo demokratski. Bilo je ukupno 26 lica koji su bili skloni nasilju, 12 lica je privedeno. Bliski prijatelji glavnih opozicionih lidera - kazao je predsednik Vučić 18:15 - On je naglasio da će stati na put svim fašističkim metodama. - Cilj države je da pokažemo da se nećemo uplašiti onih koji sprovode fašističke metode. Pobedićemo ih na svaki način. Neće nas odvojiti, da ponovo posle dva meseca, da otvorimo držvau i da ćemo napraviti ekonomski bum.

18: 17 - Mnogi poslanici, čak i gospodin Šešelj, pitali su se danas dokle će Vučić to da trpi. Podsećam, ovo je prvi put da je jedan poslanik van Narodne skupštine pretučen. Batinanje nije politika. Mesecima pričaju o bojkotu, a na kraju će da izađu na izbore. U ovoj ili onoj formi, na lokalnim, u pojedinim gradovima, kako god. Nikada im problem nisu bili izborni uslovi - naglasio je predsednik.

18:20 - Predsednik Srbije istakao je ekonomiju kao najvažnije pitanje naše zemlje. - Ljude zanima šta će da rade, da zarađuju, šta će da jedu, gde će da letuju, imaju li perspektivu ovde - rekao je Vučić.

18:32 - Na pitanje zašto Obradović danas nije priveden, Vučić je objasnio.

- Boška Obradovića možete da uhapsite jedino ako je izvršio krivično delo za koje je predviđena kazna zatvora veća od pet godina. Zato nije uhapšen. Neki moraju da izbace iz svojih glava 1995. godinu, 2000, da idu napred. Srećom, većina građana to želi da uradi. Bilo bi sramota da niko ne odgovara za ovo danas - kaže predsednik.

18:34 - Srpski predsednik govorio je i o situaciji na KiM.

- Nemamo nikakve razgovore sa Prištinom, oni se tuku između sebe toliko, da se ne zna ko će da razgovara sa Beogradom - naglasio je Vučić.

O rejtingu posle borbe sa koronavirusom, on kaže da ne stoji priča da stranka koju vodi stoji bolje nego ranije.

- Poslednje istraživanje koje sam video, posle cele ove situacije sa korona virusom, pokazuje da će biti neizvesna borba. Neka istraživanja su pokazala da je rejting nešto pao, tako da ću pozvati narod da se zajedničkim snagama borimo za pobedu - kazao je Vučić i nastavio:

- Mnogi sad hoće da učestvuju na izborima jer su videli koliko je nezadovoljstvo naroda. Izbori su pomereni, tražili su da budu što kasnije, ovi iz opozicije. Sada imaju još 45 dana više. Opet im ne valja. Svako ima i više nego dovoljno vremena da se predstavi. Čuo sam da smo oko nekih 40 odsto, kako je rekao Đorđe Vukadinović. To je ozbiljan pad i borićemo se da bude bolje - zaključio je Vučić.

Kaže da su izbori odloženi kako bi se sačuvali životi. Sada imamo još 45 dana, ali prema rečima predsednika, nekima to nije dovoljno.

"Imate Ustav, imate zakone, imate izbore", kaže.

Istraživanja pokazuju da će biti teška borba tokom izborne kampanje.

"Biće strahovito neizvesno", kaže.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.