SVI KOJI ZNAJU ISTORIJU SVETA, ZNAJU ŠTA JE OVO! Počela sednica, Gojković o napadu na Rističevića
Maja Gojković, Foto: Youtube printscreen/ParlamentSrbija

ludilo

SVI KOJI ZNAJU ISTORIJU SVETA, ZNAJU ŠTA JE OVO! Počela sednica, Gojković o napadu na Rističevića

Ona je istakla da očekuje da se o ovome izjasne državni organi, ali i pozvala i čelnike EU da osude ovakav događaj

Objavljeno:

U Skupštini Srbije počela je sednica, na čijem su na dnevnom redu izmene zakona o izboru poslanika i o lokalnim izborima, a na početku predsednica parlamenta Maja Gojković ponovo je osudila ponašanje poslanika Boška Obradovića i njegovih pristalica ispred parlamenta i, kako je rekla, brutalan napad na Marijana Rističevića.

Gojković je ocenila je reč o "fašitičkom pokušaju" Dveri i Boška Obradovića i njihovih pristalica u nameri da blokiraju rad skupštine i da legalno i legitimno telo spreče da radi svoj posao.

"Svi koji znaju istoriju sveta, ovakve pojave su se pred parlamentima dešavale samo kada se rađao fašizam u Evropi. Sada moramo svi zajedno da se odupremo ovakvom ponašanju i ovakvoj pojavi koja nikad nije bilo u Srbiji, u našem narodu", rekla je Gojković.

Ona je rekla da je Rističevića brutalno napala "horda fašista".

"Da su ga tukli, oborili na zemlju, šutirali, udarili, iscepali sako, povredili ga… Moje pitanje pred čitavom Srbijom je šta možemo dalje da očekujemo da se desi", rekla je Gojković vidno potrešena.

"Horda fašista batinama je sprečavala poslanike da uđu i zato nismo mogli da počemo na vreme, da raspravljamo o zakonima", dodala je ona, budući da je sednica počela sa više od pola sata zakašnjenja zbog incidenta pred parlamentom.

Gojković je poručila da "fašizma u Srbiji neće biti''”.

"Fašistima je mesto u određenim ustanovima koje su predviđene za onog ko čini krivična dela, ali skupština će biti kuća demokratije i parlamentarizma", rekla je Gojković.

Ona je istakla da očekuje da se o ovome izjasne državni organi, ali i pozvala i čelnike EU da osude ovakav događaj i kažu šta imaju o "fašističkom ponašnju i prebijanju poslanika".

Nakon toga, pozvala je poslanike da zbog građana ozbiljno pristupe poslu i osude ono što se danas desilo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.