Vučić: Hrvati se rugaju mojoj ubijenoj porodici!

odgovorio na prozivke

Vučić: Hrvati se rugaju mojoj ubijenoj porodici!

Oca moga oca - Anđelka - ustaše su odvele u prvoj grupi i nedugo zatim likvidirale. Nama su kao porodici poznata imena ustaških koljača koji su u tome učestvovali - rekao je Vučić
Objavljeno: 12.10.2015. 17:10h
Premijer Srbije Aleksandar Vučić nekoliko puta, uoči kanonizacije blaženog Alojzija Stepinca, u medijima je rekao da su ustaše ubile celu njegovu porodicu i da mu je teško da kaže nešto pohvalno o jednom od ljudi koji je u najmanju ruku tražio dobar izgovor da obrani one koji su činili teške zločine.

Nakon toga, Jutarnji list objavio je tekst sa naslovom:
"JUTARNJI RAZOTKRIVA VUČIĆEV MIT Posjetili smo selo srpskog premijera: 'Ustaše nisu ubile baš nikoga iz njegove obitelji!"

Kako oni u svom tekstu navode, svojim istraživanjima o životu Alojzija Stepinca msgr. Juraj Batelja navodi da niko od članova Vučićeve porodice nije stradao od strane ustaškog terora, uz ogradu da nisu poznati detalji smrti deda Anđelka, koji je stradao 1941. godine u okolici Banje Luke.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić Hrvatima nije ostao dužan. Pročitajte njegov odgovor:

Aleksandar Vučić


- Kao predsednik Vlade Republike Srbije navikao sam i moj posao je da trpim brojne neistine, ali nikada nisam pomislio da će bilo kome na kugli zemaljskoj pasti na pamet da, kao oružje u borbi protiv država ili lidera drugih država, koristi najbrutalnije laži i napade na nečije porodice.

- Naime, hrvatski Jutarnji list, inače blizak najvišim krugovima vlasti u Hrvatskoj, a valjda usled političkih poraza koji su doživeli posle napada na Srbiju, objavili su tekst u kome se rugaju ubijenim članovima porodice Vučić, govoreći kako ih ustaše, ustvari, nisu pobile. Istine radi, i zbog poštovanja brojnih ubijenih ljudi, dužan sam da saopštim sledeće:

- Oca moga oca, Anđelka, jednog od najbogatijih srpskih domaćina u selu Čipuljić, ustaše su odvele u prvoj grupi i nedugo zatim likvidirale. Moj otac ga nikada nije ni video, jer se rodio nakon njegove smrti. Ubili su ga, a nama su kao porodici poznata imena ustaških koljača koji su u tome učestvovali, i potkazivača i neposrednih izvršilaca.

- Takođe, ubijeni su i Stevo Vučić, Ilija Vučić, Đorđo i Rajko Vučić, najbliža familija moga oca. Svi su ubijeni na početku Drugog svetskog rata.U poslednjem ratu, s početka 90-tih, od hrvatske granate stradao je Dojčin Vučić. 
Na strani moje bake, očeve majke, porodica Kunovac, stradao je još veći broj ljudi, koji su ubijeni samo zato što su Srbi.

- Ubijeni od ustaške ruke u mojoj familiji broje se desetinama. U poslednjem ratu sve kuće Vučića, kao jedne od najuglednijih srpskih porodica, srušene su i spaljene. To su, takođe, obavili hrvatski junaci, jer kameni zidovi nisu mogli sami da se brane. 

- Na kraju, ne mislim da sam manje ili više vredan zbog toga što sam Srbin pravoslavne vere. I pored svega što se mojoj porodici dogodilo, veoma poštujem i Hrvate i sve ljude katoličke veroispovesti i želim da nam se nikada ne ponove ni 1941. ni 1991. godina. 

- Onima koji brane ustaše i koji prikrivaju njihove zločine želim manje mržnje i verujem da će shvatiti i razumeti da prljavim napadima i besmislenim izmišljotinama nisu doneli ništa dobro ni svojoj zemlji ni svojoj budućnosti.

-Srbi i Hrvati imaju bolju i drugačiju budućnost od one koju joj žele pojedini medijski i politički poslenici iz Hrvatske - napisao je Vučić.

On je ovaj odgovor potpisao ovako:
Sin običnog srpskog izbeglice, Aleksandar Vučić 

(Espreso.rs)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media