NEMA VIŠE RAZLOGA DA U SRBIJI POSTOJI VANREDNO STANJE: Ana Brnabić se obratila SKUPŠTINI
Skupština / Ilustracija, Foto: Beta / Armenija Zajmi Bešević

SVE SE ZNA

NEMA VIŠE RAZLOGA DA U SRBIJI POSTOJI VANREDNO STANJE: Ana Brnabić se obratila SKUPŠTINI

Parlament će raspravljati o novinama

Objavljeno: 12:47h

Skupština Srbije razmatra Predlog odluke o ukidanju vanrednog stanja koji je podnela Vlada Srbije koje je uvedeno 15. marta. Nema razloga da u Srbiji više postoji vanredno stanje, rekla je premijerka Ana Brnabić poslanicima na početku obraćanja. - Ispunjeno je svih šest kriterijuma Svetske zdravstvene organizacije (SZO), po čijem ispunjenju trebaju da se ukidaju mere u nekoj državi. Kod nas je taj slučaj. Imamo sve preduslove, bilo bi neodgovorno i bilo bi kršenje zakona da vanredno stanje ostane na snazi čak i jedan dan duže. Dva Krizna štaba neće biti ukinuta, nastavljamo da pratimo savete i preporuke struke - rekla je ona poslanicima. Kazala je i da se na dnevnom nivou beleži smanjeni broj obolelih, kao i da će taj procenta danas, nakon što budu objavljeni najnoviji podaci, imati manje od dva odsto obolelih. Kazala je i da se na dnevnom nivou beleži smanjeni broj obolelih, kao i da će taj procenta danas, nakon što budu objavljeni najnoviji podaci, imati manje od dva odsto obolelih. Sednica skupštine prekinuta je jutros na samom početku kada je lider Dveri Boško Obradović izašao za govornicu sa pištaljkom i počeo da uzvikuje parole protiv vlasti. Predsednica skupštine Maja Gojković najpre mu je izrekla meru udaljena sa sednice, a kad je on odbio da izađe, pozvala je i obezbeđenje da ga izbaci iz sale.

Posle pauze od dvadesetak minuta, sednica je nastavljena.

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će na sledećoj sednici Kriznog štaba biti jasno određene mere pod kojima će građani ulaziti u Srbiju iz inostranstva, a da ne budu u karantinu.

"Izaći će u petak ili u ponedeljak sa jasnom prepoukom. Razmišljamo da će dokaz biti ili negativan test na koronu koju je osoba prethodno uradila u zemlji iz koje dolazi ili ćemo mi raditi test", rekla je Brnabić u parlamentu.

Sednici prisustvuje i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Poslanici raspravljaju o Predlogu zakona o važenju uredbu koje je Vlada Srbije uz supotpis predednika Republike donela za vreme vanrednog stanja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.