VUČIĆ JE DANAS TELEFONOM PRIČAO SA PREDSEDNICOM GRUZIJE: Ovo je bila tema razgovora
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

VAŽNI RAZGOVORI

VUČIĆ JE DANAS TELEFONOM PRIČAO SA PREDSEDNICOM GRUZIJE: Ovo je bila tema razgovora

Vučić je rekao predsednici Zurabišvili da je očekuje u Srbiji krajem juna

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je razgovarao telefonom sa predsednicom Gruzije Salomom Zurabišvili o jačanju saradnje dve zemlje posebno u ekonomskoj sferi, evropskim integracijama i krizom izazvanom korona virusom.

Vučić je izrazio nadu da će se Srbija i Gruzija uskoro izboriti sa epidemijom korona virusa i vratiti u normalne životne i ekonomske tokove, što bi omogućilo i intenziviranje saradnje dveju zemalja, saopšteno je iz predsedništva.

Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog otvaranja diplomatske kancelarije Gruzije u Beogradu, jer to omogućava direktnu komunikaciju i dogovore o različitim aktivnostima koje doprinose razvoju bilateralnih odnosa, i najavio da će uskoro u Tbilisiju biti otvorena diplomatska kancelarija Srbije.

Vučić i Zurabišvil razgovarali su i o evropskim integracijama, izrazivši medjusobnu podršku na evropskom putu, odnosno u saradnji sa Evropskom unijom, koju Gruzija ostvaruje kroz program Istočnog partnerstva.

Oni su izrazili zadovoljstvo što je prošle godine počeo sa radom Mešoviti komitet za ekonomsku, trgovinsku i naučno-tehničku saradnju, jer potencijali za saradnju u toj oblasti nisu iskorišćeni i robna razmena je skromna. Saglasili su se da prioritet ima saradnja u oblasti energetike, poljoprivrede, gradjevine, turizma i informacionih tehnologija.

Predsednik Srbije je zahvalio predsednici Zurabišvili na principijelnom stavu Gruzije da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i istovremeno istakao principijelnu poziciju Srbije da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet medjunarodno priznatih država.

Vučić je rekao predsednici Zurabišvili da je očekuje u Srbiji krajem juna, kako bi zajedno obeležili godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.