U ČETVRTAK SE UKIDAJU OVE MERE! Ovo je poslednja vest!
Četvrtak je taj dan, Foto: Printskrin Pink Tv

najnovija nest

U ČETVRTAK SE UKIDAJU OVE MERE! Ovo je poslednja vest!

Vanredno stanje u Srbiji je uvedeno 15. marta, a u cilju suzbijanja širenja zaraze epidemije korona virusa.

Objavljeno: 21:40h

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić večeras je objavio da će se vanredno stanje ukinuti u četvrtak.

On je objasnio da je uslov koji su postavili epidemiolozi značajan pad ljudi na respiratorima i sedam dana ispod 5% zaraženih.

Vučić je pred prvomajske praznike najavio mogućnost ukidanja vanrednog stanja iduće nedelje, ali uz ogradu da bi takva odluka mogla da usledi jedino ukoliko bi se nastavio trend opadanja procenta zaraženih od korona virusa u zemlji. Taj procenat je, kako je danas saopšteno na konferenciji za novinare, trenutno ispod 2 odsto.

Ranije najave govorile su da bi ukidanje vanrednog stanja moglo da usledi već u petak, a sa njim bi, kako je predsednik najavio, trebalo da bude ukinut i policijski čas, koji je prethodnih nedelja od početka epidemije varirao, a trenutno važi od 18 sati do 5 ujutru.

Vanredno stanje u Srbiji je uvedeno 15. marta, a u cilju suzbijanja širenja zaraze epidemije korona virusa. Prvi slučaj virusa kovid 19 u Srbiji je registrovan 6. marta. Od tada je uveden čitav niz mera koje bi sprečile širenje zaraze.

U Srbiji je do današnjeg dana registrovano ukupno 9.464 potvrđena slučaja COVID 19. Hospitalizovano je 2.116 osoba, dok su na respiratoru trenutno 54 pacijenta. Izlečen je 1.551 oboleli pacijent.

Ukupan broj žrtava je 193.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.