AJMO SVI NA IZBORE PA DA VIDIMO: Dačić oštro u javljanju uživo
Foto: Printscreen/Prva TV

isijao se tv

AJMO SVI NA IZBORE PA DA VIDIMO: Dačić oštro u javljanju uživo

Ivica Dačić je spreman da vidi koliko je opozicija hrabra kad su izbori u pitanju

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova i lider SPS Ivica Dačić, kaže da se veoma raduje da opozicija koja "lupa u šerpe" izađe na izbore, naglašavajući da je to jedini način da se izmeri koliko je ko zaslužio podrške.

"Šerpe i lonci treba da se koriste za ono za šta se i prodaju, sve ostalo se rešava na izborima. 'Ajmo svi na izbore pa ćemo da vidimo ko je koliko zaslužio podrške, da li narod podržava ili ne sve ovo što je rađeno. Imate jednu listu, drugu, treću, petu, desetu, šta je problem", upitao je Dačić.

Gostujući na Prvoj TV, podvukao je da se u Srbiji ne mogu zakazivati izbori "kako kome padne na pamet", uz ocenu da svi oni koji protestuju i iskazuju nezadovoljstvo vlašću pokušavaju da putem pandemije, kako kaže, sruše vlast, a pre svega predsednika Aleksandra Vučića, misleći da je sada vlast oslabljena.

"Ali to je sve prolazno, to će sve da prođe za pet dana...", napominje Dačić.

On smatra da donete mere u borbi sa virusom korona nisu oslabile vlast, kao i da veliki broj ljudi koji želi dobro običnom narodu podržava sve ove mere.

"Uvek će biti onih koji su nezadovoljni, to je normalno", kaže Dačić.

Uz ocenu da je ovakvo stanje pokazalo da su važne dve stvari, da li imate sposobnu državu da rukovode krizom i kakav zdravstveni sistem imate da ove stvari drže pod kontrolom, ističe da je država obavila taj posao najbolje moguće.

"Mislim da smo pokazali da kao država imamo rukovodstvo koje može da vodi zemlju kroz kriznu situaciju i s druge strane, pokazali smo da zdravstveni sistem mora da bude 'kičma' i stub našeg društva", podvukao je Dačić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.