SPREMNI SMO ZA 2. TALAS KORONAVIRUSA! Vučić je ozbiljno pričao o ovoj temi danas
Aleksandar Vučić sa partnerima iz EU, Foto: Tanjug Printscreen

DOBRA VEST

SPREMNI SMO ZA 2. TALAS KORONAVIRUSA! Vučić je ozbiljno pričao o ovoj temi danas

Istakao je da ćemo imati mnogo respiratora, kao i kreveta intenzivne nege u budućosti...

Objavljeno:

Srbija će zahvaljujući donaciji Norveške i EU dobiti 120 respiratora i 100 posebnih monitora za borbu sa kovidom19, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da je Srbija spremna za eventualni drugi talas epidemije.

On je, na primopredaji u magacinu "Milšpeda", rekao da danas stiže 50 respiratora i 100 monitora, kao i da će stići kasnije još 70 respiratora.

"Srbija se sprema već za drugi talas, a ovaj magacin je danas najpuniji. Srbija je spremna, pošto smo uspeli sebe da obezbedimo, ali i drugima da pomognemo", rekao je Vučić i istakao da ništa od toga ne bismo uspeli da nije bilo velike pomoći naših prijatelja.

Istakao je da ćemo imati mnogo respiratora, kao i kreveta intenzivne nege u budućosti, po čemu će se meriti snaga jednog zdravstvenog sistema.

Rekao je da ćemo biti potpuno opremljeni za plućne, kardiovaskularne, kao i onokološke bolesti.

Ponosićemo se našim zdravstvenim sistemom u budućnosti, poručio je Vučić.

Takođe, istakao je da će Srbija u budućnosti pored gradnje kliničkih centara ulagati razvijati zdravstveni sistem i da sva najbolja koja oprema koja je nabavljena neće ostati u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, već da će biti raspoređena u druge gradove širom Srbije.

foto: Zorana Jevtić

Opremu će dobiti gradovi poput Vranja, Leskovca, Pirota, Prokuplja, Zaječara, Bora, Jagodine, Užica, Valjevao...

Želimo da imamo neuporedivo viši nivo zdrave zaštite nego do što smo imali do juče, istakao je Vučić i zahvalio EU i Norveškoj na toj veoma važnoj donaciji.

Istakao je da postoji veliki prijateljstvo između Srbije i Norveške kao i srpskog i norveškog naroda, koje spaja sličan mentalitet i emocije.

Vučić je dodao da to prijateljstvo traje još od sudbine naših interniraca u Norveškoj.

Zahvalio je posebno ambasadoru Norveške u Beogradu sa kojim se, kako kažem sastao pre 45 dana, kada je ta zemlja obećala pomoć, a koja je danas stigla.

Vučić je zahvalio i šefu Delegacije EU u Srbiji Semu Fabriciju na vrednoj donaciji.

Predsednik je rekao da samo zajedno možemo da pobedimo brojne izazove koji su pred nama tokom leta, ali i mnogo više tokom jeseni i zime.

Nadam se da ćemo imati još ovako dobrih vesti, dodao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.