NIKADA DO SADA NIJE GOVORIO O TOME: Vučić opisao šta je sve doživeo kada mu je sin bio ZARAŽEN
Predsednik se prisetio noći kada je njegov sin otišao u bolnicu, Foto: Filip Plavčić, Marina Lopičić

IZ UGLA RODITELJA

NIKADA DO SADA NIJE GOVORIO O TOME: Vučić opisao šta je sve doživeo kada mu je sin bio ZARAŽEN

Sada ću i još više voditi računa o zdravlju, bolnicama, osoblju, da čuvamo živote ljudi. Ako je to neka pouka iz svega - objašnjava Vučić

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na RTS-u otkrio je detalj iz privatnog života u toku pandemije.

Poznato je da je njegov sin Danilo bio zaražen koronavirusom, pa se dosetio kako je to izgledalo u noći kada je išao u bolnicu.

Na pitanje voditelja šta je naučio o sebi, ali i drugim stvarima u ovoj izolaciji, odgovorio je:

- Radio sam danonoćno i mučio se. Na ličnom planu shvatio da nema ništa važnije od dečijih života. Onu noć kad sam vodio sina u bolnicu, kad je imao temperaturu i saturaciju, visok pritisak, bio je uplašen... Shvatite da... Poželeo sam da mene nema, samo da bude sa njim sve u redu. Shvatite koliko je važno zdravlje. I moj prijatelj Vlada Bjelogrlić, strašan momak, snažan... Ne plačem za sobom, nisam znao te noći šta ću od sebe. Sada ću i još više voditi računa o zdravlju, bolnicama, osoblju, da čuvamo živote ljudi. Ako je to neka pouka iz svega - objasnio je Vučić.

Takođe, u emisiji je obelodanio kako će funkcionisati policijski čas u toku prvomajskih praznika.

- Sutra, u četvrtak u 18 sati počne zabrana kretanja. Od četvrtka do subote u 5 ujutru. Takođe, od nedelje u 18 do ponedeljka u 5. Zašto tako? Jer hoćemo da dobijemo taj dan i po koji su nam važni u kojima želimo da držimo taj broj da imamo ispod 5% obolelih. Kada imamo to, onda zaraza može da izgubi snagu. Bolje da idemo ovako, nemamo vremena za druge opcije. Neće biti zabrane za penzionere, da budu ceo petak i Prvi maj sami na ulici, što je važno za njih, a onda od subote ujutru ide sve normalno do 18 sati, posle 18 opet penzioneri, isto i u nedelju. Imamo dodatno pravilo, a to je zabrana okupljanja više od pet ljudi. Na tome su lekari insistirali, posebno dr Predrag Kon.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.