USTAV NE DOZVOLJAVA DA SE IZBORI ODRŽE NA JESEN! Maja Gojković odgovorila opoziciji!
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, Foto: EPA/ARMANDO BABANI

OBJASNILA im

USTAV NE DOZVOLJAVA DA SE IZBORI ODRŽE NA JESEN! Maja Gojković odgovorila opoziciji!

Ona je navela da se još ne vidi kraj vanrednog stanja i da će poslednju reč o tome kada će biti ukinuto reći Zdravstveni krizni štab!

Objavljeno:

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković kaže da Ustav ne dozvoljava da se parlamentarni izbori u Srbiji održe na jesen, kako traži deo opozicije.

"Kako da se održe na jesen kada Ustav to ne dozvoljava. Mi bismo morali da uvedemo još jedno vanredno stanje, da produžimo još 90 dana", rekla je Gojković za TV Pink.

Ona je navela da se još ne vidi kraj vanrednog stanja i da će poslednju reč o tome kada će biti ukinuto reći Zdravstveni krizni štab.

"Kada oni budu rekli da smo bezbedni Skupština će ponovo zasedati i biće ukinuto vanredno stanje. Nakon toga Republička izborna komisija može da nastavi sa svojim izbornim radnjama. Rokovi su u skladu sa Ustavom i zakonom i biće poštovani", navela je ona.

Ističe da po Ustavu ne može da se produži vanredno stanje, "makar Djiilas i Obradović ležali ispred Skupštine u policijskom času".

"Srbija ide dalje želimo da što pre izađemo na izbore , onako kako to Ustav i zakon kaže i da vidimo koga građani Srbije podržavaju", zaključila je ona.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.