DANAS SEDNICA SKUPŠTINE: Poslanici se izjašnjavaju o vanrednom stanju!
Maja Gojković, Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

od danas radi skupština

DANAS SEDNICA SKUPŠTINE: Poslanici se izjašnjavaju o vanrednom stanju!

To će biti prva sednica parlamenta u vreme vanrednog stanja

Objavljeno:

Predsednica skupštine Maja Gojković sazvala je sednicu parlamenta za danas u 10 sati, a na dnevnom redu su dve tačke dnevnog reda.

Poslanici će se izjasniti o predlogu odluke o potvrđivanju odluke o uvođenu vanrednog stanja i o predlogu zakona o potvrđivanju svih uredbu koje je do danas donela Vlada Srbije uz supotpis predsednika Srbije.

To će, inače, biti prva sednica parlamenta u vreme vanrednog stanja.

Gojković je na konferenciji za novinare u parlamentu kazala da su svi poslanici dobili pozive da dođu, da su dobili materijale za sednicu i da se očekuje da svi dođu na današnje zasedanje.

Ona je dodala da od poslanika očekuje da odgovorno pristupe svom poslu i da na način primeren situaciji u kojoj se država nalazi diskutuju o tačkama dnevnog reda, navodeći da želi da se vodi ozbiljna debata u kojoj će svako izneti svoje argumente.

"Naša reč ima težinu, slušaće nas građani i zato još jednom pozivam poslanike na odgovornost", rekla je Gojković i dodala da će svako moći da govori u skladu sa Poslovnikom i da niko neće biti uskraćen.

Parlament je, kaže, obezbedio sve mere koje su potrebne da se na bezbedan način održi zasedanje u specifičnim epidemiološkim uslovima.

Objasnila je da će danas svi morati da prođu kroz sigurnosna vrata i da će im biti merena temperatura, posle čega će dobiti maske i rukavice.

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.