VUČIĆ POVODOM DANA SEĆANJA NA JASENOVAC: Genocid ne zaboravljamo, ali promovišemo mir!
Aleksandar Vučić, Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

POSETA SPOMEN PARKU

VUČIĆ POVODOM DANA SEĆANJA NA JASENOVAC: Genocid ne zaboravljamo, ali promovišemo mir!

On je rekao da je Srbija danas svesna svoje istorije, "svog naroda u Republici Srpskoj, Crnoj Gori i mnogim drugim državama u okruženju"

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija i njen narod danas upravljaju svojom sudbinom, bez ikakve želje da upravljaju sudbinama drugih, i da je Srbija danas "mnogo jača nego što je bila juče, dovoljno jaka da svima može da pružio ruku bez straha i bez pretnji", napominjući da je Srbija "ona snaga u regionu koja promoviše mir".

- To smo uspeli od onog trenutka kad smo prekinuli da zaboravaljamo i prekinuli sa višedecenijskim dodvoravanjima - rakao je Vučić nakon što je položio venac u Spomen parku u Sremskoj Mitrovici povodom Dana sećanja na žrtve koncentracionog logara Jasenovac, navodeći se se predugo "ćutalo o genocidu nad Srbima u NDH.

On je rekao da je Srbija danas svesna svoje istorije, "svog naroda u Republici Srpskoj, Crnoj Gori i mnogim drugim državama u okruženju".

- I nema ona danas nikakvih pretenzija prema bilo čijem tudjem, ne bavi se teritorijama i osvajanjima, ne želi nikog da otera, ali istovremeno nema nikakvu nameru da odustane od onog što je njeno, nikog ne ugrožavajući - rekao je Vučić.

Kako je dodao, "identitet, kultura, tradicija, sećanje jesu prava koja priznajemo drugima, ali ih zadržvamo čvrsto i za sebe".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.