POLICIJSKI ČAS ZA PRVOMAJSKE PRAZNIKE OD 30. APRILA DO 4. MAJA! Vlada objavila mere i za najstarije sugrađane
Vlada Srbije, Foto: Nebojša Mandić

HITNO!

POLICIJSKI ČAS ZA PRVOMAJSKE PRAZNIKE OD 30. APRILA DO 4. MAJA! Vlada objavila mere i za najstarije sugrađane

U cilju smanjivanja socijalnih kontakata na minimum tokom praznika, Vlada Srbije usvojila je odluku da će zabrana kretanja naredne nedelje trajati od četvrtka do ponedeljka....

Objavljeno: 12:45h

Situacija u Srbiji oko koronavirusa deluje sve bolje, ali i dalje nije dostigla nivo da se prekine sa epidemiološkim merama, posebno tokom vikenda, a posebno ovog narednog kada na red dolaze mnogima omiljeni prvomajski praznici.

U cilju smanjivanja socijalnih kontakata na minimum tokom praznika, Vlada Srbije usvojila je odluku da će zabrana kretanja naredne nedelje trajati od četvrtka, 30. aprila u 18 časova do ponedeljka, 4. maja u 5 časova ujutru.

Građani stariji od 65 godina, moći će počevši od ponedeljka, 26. aprila svakoga dana da izlaze u šetnju u trajanju od sat vremena, u periodu između 18 časova i 1 čas posle ponoći, najviše šest stotina metara od mesta stanovanja. Prodavnice će za najstarije sugrađane biti otvorene u četvrtak od 4 do 7 časova ujutru.

Vlada Republike Srbije uputila je Narodnoj skupštini na potvrđivanje odluku o proglašenju vanrednog stanja, kao i sve uredbe sa zakonskom snagom koje je donosila Vlada Republike Srbije uz supotpis predsednika Republike Srbije i predsednice Vlade.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.