VUČIĆ DANAS POLAŽE VENAC: Srbi se sećaju NAJSTRAŠNIJEG zločina koji je počinjen nad njima
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, Foto: Printscreen

TUŽAN POVOD

VUČIĆ DANAS POLAŽE VENAC: Srbi se sećaju NAJSTRAŠNIJEG zločina koji je počinjen nad njima

Polaganje venca je predviđeno za 11.45, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika

Objavljeno: 07:45h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će položiti venac u Spomen parku Sremska Mitrovica povodom Dana sećanja na žrtve ustaškog koncentracionog logora Jasenovac u Drugom svetskom ratu i njegovog najvećeg stratišta Donja Gradina.

Polaganje venca je predviđeno za 11.45, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Predsednik Vučić najavio je ranije da će u nedelju on u Sremskoj Mitrovici, a srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik u Donjoj Gradini u Republici Srpskoj, predvoditi obeležavanje stradanja srpskog naroda i 'oručio i da srpski narod nikada nije bio jedinstveniji i ujedinjeniji u želji da zajednički obeležava istorijske događaje i da planira budućnost.

"Nikada narod nije bio jedinstveniji, nikada ujedinjeniji u želji da zajednički obeležava istorijske događaje, da planira budućnost. Kada o tome pričam, uvek govorim i o našem narodu na KiM, i šta zajedno radimo sa Republikom Srpskom, uz poštovanje BiH", rekao je Vučić.

On je rekao da će u nedelju biti održane manifestacije, bez građana, kako bi se obeležilo stradanje srpskog naroda, pa će istovremeno Dodik biti u Donjoj Gradini, a on sam u Sremskoj Mitrovici, jednom od najevćih stratišta, o kojem gotovo da se nije govorilo, mestu gde je ubijeno između 5.900 i 7.500 Srba, među njima i veliki slikar Sava Šumanović.

Nikada nećemo zaboraviti žrtve Jasenovca, najstrašnijeg zločina ustaškog režima u NDH, strašno stradanje srpskog, jevrejskog i romskog naroda, rekao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.