VOJSKA SRBIJE DANAS JE URADILA NEŠTO ŠTO NIJE OD 1991. GODINE: Odmah se oglasio Vulin!
Foto: Printscreen

izjava

VOJSKA SRBIJE DANAS JE URADILA NEŠTO ŠTO NIJE OD 1991. GODINE: Odmah se oglasio Vulin!

Pomoćnik generalnog direktora za poslove razvoja firme "Jugoimport SDPR" Milan Furtula ocenio je kao istorijsko današnje gadjanje iz samohodne top-haubice 155 mm NORA

Objavljeno:

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je nakon opitnog gadjanja samohodne top-haubice NORA-B52 M15 da je danas Vojska Srbije (VS) prvi put nakon 1991. godine ispalila projektil čiji je domet 40 kilometara.

U saopštenju Ministarstva navodi se da je Vulin rekao da je to istorijski dan za Srbiju i da je "veoma mali broj zemalja na svetu" koje su u stanju da naprave "orudje i municiju" koju koristi ta haubica.

"Naša zemlja pokazuje da je sačuvala Odbrambenu industriju Srbije i da VS ima na koga da se osloni, kao i da je u stanju da parira bilo kojoj svetskoj sili kada su u pitanju artiljerija i dalekometni artiljerijski projektili", kazao je Vulin na poligonu u rejonu sela Mozgovo kod Aleksinca.

Pomoćnik generalnog direktora za poslove razvoja firme "Jugoimport SDPR" Milan Furtula ocenio je kao istorijsko današnje gadjanje iz samohodne top-haubice 155 mm NORA, i dodao da je to značajan rezultat i značajan pomak, jer do sada nisu imali prilike da to rade.

"Danas smo ispunili cilj i ostvarili to što smo hteli, dobacili u rejon ciljeva od 40 kilometara, prvi put u ovakvim uslovima, sa potpuno domaćim proizvodom, samohodnom top-haubicom koja je plod domaćeg razvoja i municijom koja je u najvećoj meri proizvedena u Srbiji", kazao je on.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.