PRODUBILI SMO BRATSKE ODNOSE, OVO SE NE ZABORAVLJA! Ovu poruku je Vučić poslao Putinu
Vučić i Putin, Foto: EPA/ALEXEY NIKOLSKY, Marina Lopicic

HVALA RUSIJI!

PRODUBILI SMO BRATSKE ODNOSE, OVO SE NE ZABORAVLJA! Ovu poruku je Vučić poslao Putinu

Timu ruskih stručnjaka koje predvodi general-major Mihail Černišov, Vučić je zahvalio rekavši da su se "profesionalnim i efikasnim angažovanjem borili od jutra do mraka za svoje prijatelje u Srbiji"....

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da je odluka predsednika Rusije Vladimira Putina da pošalje ekipu stručnjaka radi suzbijanja korona virusa bila i izraz solidarnosti, i potvrda "izvanrednih strateških odnosa i prijateljstva".

Vučić je tokom današnjeg sastanka s predstavnicima tima Oružanih snaga Rusije koji Srbiji pomažu u suzbijanju korona virusa zahvalio Putinu za "ljudsku i državničku solidarnost" upućivanjem medicinske pomoći Srbiji, iako je i Rusija pogodjena epidemijom korona virusa, saopštio je Vučićev kabinet.

Timu ruskih stručnjaka koje predvodi general-major Mihail Černišov, Vučić je zahvalio rekavši da su se "profesionalnim i efikasnim angažovanjem borili od jutra do mraka za svoje prijatelje u Srbiji", rekao je Vučić i istakao: "Srbija vam to nikad neće zaboraviti!".

Vladimir Putin
Vladimir Putin foto: EPA/EVGENIA NOVOZHENINA

On je istakao da su ruski stručnjaci, u saradnji sa srpskim jedinicama atomsko-biološko-hemijske odbrane, za kratko vreme pomogli da se epidemija stavi pod kontrolu u najvećim žarištima - Beogradu, Kikindi, Valjevu, Ćupriji, Nišu.

- Vi ste svojim radom zadobili poštovanje naših gradjana i produbili bratske odnose dva naroda - kazao je Vučić.

General Černišov je rekao da je njegov tim "u obavljanju obimnog posla u stabilizovanju situacije" imao odlično razumevanje sa svojim srpskim kolegama i pomoć vlasti.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić foto: Printscreen

Ambasador Rusije u Beogradu, Aleksandar Bocan-Harčenko, rekao je na današnjem sastanku da pohvale Vučića mnogo znače jer on "otvoreno i iskreno govori ono što misli".

Ambasador je kazao da je dolazak tima "proizašao iz razgovora Vučića i Putina, ali pre svega iz njihovog ličnog odnosa poštovanja i poverenja".

Vučić je uputio pozdrave Putinu i ministru odbrane Rusije Sergeju Šojguu, izrazivši nadu da će oni uskoro ponovo posetiti Srbiju, dodaje se u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.