MINISTARSTVO SRBIJE ZA KULTURU I INFORMISANJE NAJOŠTRIJE OSUDILO RTS! Njihov propust je skandal bez presedana
Rts, ilustracija, Foto: Dado Đilas

KOBNA GREŠKA

MINISTARSTVO SRBIJE ZA KULTURU I INFORMISANJE NAJOŠTRIJE OSUDILO RTS! Njihov propust je skandal bez presedana

- Takođe, RTS je reagovala tek nakon intervencije ministra i državnog sekretara i naknadno objavila šturo izvinjenje - piše u saopštenju Ministarstva kulture i informisanja...

Objavljeno: 13:56h

Ministarstvo Srbije za kulturu i informisanje je danas ocenilo da je Radio televizija Srbije (RTS) napravila "politički skandal bez presedana" time što je na zvaničnom portalu objavila vest o rodjendanu Hašima Tačija "uz podatke koji nisu navedeni na istorijski i politički korektan način".

Ministarstvo su ocenili da je napravljen "ozbiljan uredjivački propust koji je opravdano uznemirio javnost" i pozvali rukovodstvo RTS-a da javno saopšti kakve je mere preduzelo protiv odgovornih za "taj grubi nehat".

- U rubrici 'Vremeplov' objavljena je vest o rođendanu Hašima Tačija, uz podatke koji nisu navedeni na istorijski i politički korektan način, a tiču se terorističke tzv. OVK i pominjanja pojmova 'predsednik Кosova', bez prideva takozvani ili lažni - stoji u saopštenju.

Navodi se da je "skandalozni tekst u tišini sklonjen tek posle nekoliko sati, nakon što je izazvao buru negodovanja".

- Takođe, RTS je reagovala tek nakon intervencije ministra i državnog sekretara i naknadno objavila šturo izvinjenje - piše u saopštenju Ministarstva kulture i informisanja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.