KRUŽE GLASINE DA SAVEZ ZA SRBIJU IZLAZI NA IZBORE! Vraćaju se i u skupštinu
ilustracija, Foto: Beta/Emil Vas

oštar odgovor sns-a

KRUŽE GLASINE DA SAVEZ ZA SRBIJU IZLAZI NA IZBORE! Vraćaju se i u skupštinu

Darko Glišić kaže da u SzS računaju da im je epidemija donela određeni politički profit

Objavljeno:

Savez za Srbiju i Pokret slobodnih građana, koji su najavljivali bojkot izbora, promenili su odluku i nameravaju da ipak izađu na izbore, ali očekuju da će, uz pritisak EU na vlast, izbori biti odloženi za septembar, objavila je večeras Pink televizija, pozivajući se na nezvanična saznanja.

Prema tim navodima, Dragan Djilas i Vuk Jeremić nameravaju sada da izađu na izbore, a pridružiće im se Boško Obradović, kao i lider PSG Sergej Trifunović, koji je članovima video porukom najavio da je vrlo moguće da taj pokret izađe na sledeće izbore, kad god budu raspisani.

Pink saznaje i da će poslanici SzS prisustvovati sednici parlamenta u utorak, posle višemesečnog bojkota rada skupštine.

Televizija podseća da je jedan dnevni list objavio da će izbori biti u septembru, pozivajući se na izvore u SNS, iako su, tvrdi Pink, informacije dobili iz vrha SzS.

Takve informacije SzS zasnovane su, kako se navodi, na očekivanju da će im "predstavnici EU pritiskom na Vučića isposlovati odlaganje izbora kako bi, umesto u junu, bili održani u septembru, očekujući da će tada uspeti da sruše vlast".

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić kaže da u SzS računaju da im je epidemija donela određeni politički profit.

“Malo su hteli, pa malo nisu hteli, sada opet hoće na izbore. Sad im više nije diktatura u Srbiji, sada su im izbornni uslovi dobri, a do juce nisu bili dobro. Sada je sve dobro i sada bi da ruše onog ko se nadljudski borio danonoćno protiv ove pošasti i ko je podigao državu do nivoa da se suprotstavi virusu bolje nego neke daleko ravzijenije zemlje”, rekao je Glišić za Pink.

“Izvolite na izbore, narod nećete prevariti", poručuje Glišić.

Televizija podseća da predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić, u više navrata upitan na temu izbora, nije hteo da se izjašnjava tokom borbe protiv Kovida 19.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.