IMAMO PRAVO NA STAV! Vučić posle sastanka sa predstavnicima EU koji je trajao 2 sata, otkriva detalje razgovora
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Budućnost Srbije

obrazložio

IMAMO PRAVO NA STAV! Vučić posle sastanka sa predstavnicima EU koji je trajao 2 sata, otkriva detalje razgovora

Vučić je, posle gotovo dva sata razgovora sa predstavnicima EU, istakao da Srbija nedvosmisleno ostaje na putu ka EU...

Objavljeno:

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle sastanka sa predstavnicima EU i ambasadorima zemalja članica Unije, da je Srbija zahvalna Evropskoj uniji na pomoći, podršci i solidarnosti prema našoj zemlji u borbi protiv Kovida 19, ali i u ranijem periodu.

Vučić je, posle gotovo dva sata razgovora sa predstavnicima EU, istakao da Srbija nedvosmisleno ostaje na putu ka EU, da nastavlja sa usklađivanjem sa uzusima i pravilima EU, ali da zadržava pravo da uvek iznese svoj stav o svakom pitanju, u skladu sa demokratskim principima Unije.

"Imali smo dobar, otvoren i veoma dug sastanak. Razgovarali smo o svim važnim temama", rekao je Vučić novinarima.

Preneo je da je iskazana saglasnost o svim važnim stvarima, a izvesne razlike iskazane su samo po pitanjima vezanim za Kosovo, poput pristupanja ENTSO.

Predsednik je poručio da je Srbija izuzetno zahvalna EU, na finansijskoj pomoći i na svakoj drugoj vrsti podrške i solidarnosti, koju je u Unija pokazivala i u ranijem periodu, i sada u borbi protiv virusa korona.

"Mi smo na toj vrsti finansijskoj pomoći i podršci, poreskim obeveznicima EU, i zemljama članicama koje su takvu odluku donele. To je za nas velika stvar i vek ćemo to umeti da poštujemo", rekao je predsednik Srbije.

Podsetio je da je EU opredelila 93 miliona evra pomoći, 15 miliona za hitne nanabvke, a 78 miliona za podršku ekonomskom opravku.

Takođe, izdvojeno je i više od četiri miliona za robu, čiji će najveći deo stići u maju.

Vučić je naveo da Srbija sada ima nešto više zaštitine opreme nego što je potrebnom čak i nešto više respiratora, nego što je neopdhodno sada, te ukazao da smo spremni, ako je to potrebno bilo kojoj zemlji članici EU, da im ih uručimo u roku od 12 sati.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.