VUČIĆA SU PITALI KADA ĆE SE DONETI PRESUDA ZA PALJENJE KUĆE NOVINARA MILANA JOVANOVIĆA! Ovo je njegov odgovor
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Komentarisao

VUČIĆA SU PITALI KADA ĆE SE DONETI PRESUDA ZA PALJENJE KUĆE NOVINARA MILANA JOVANOVIĆA! Ovo je njegov odgovor

Ocenio je da se na manjak medijskih sloboda žale "'oni' koji ih imaju najviše, a da se neki drugi o kojima 'oni' govore ne žale"

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će uskoro biti doneta sudska presuda za slučaja novinara iz Grocke Milana Jovanovića, kome je u decembru 2018. godine zapaljena kuća.

Komentarišući izveštaj Reportera bez granica prema kojem je Srbija pala za tri mesta na rang-listi slobode medija u 2020. i sada se nalazi na 93. poziciji, Vučić je rekao da je to, koliko je razumeo, zbog slučaja Jovanovića.

"Biće uskoro presuda za slučaj Milana Jovanovića. Moramo da ga rešimo što pre. Naše pravosudje ima svoj posao i ono zna kako treba urade to - ja ne mogu da im se mešam. Sad znamo o čemu je reč. Reč je o malom padu i reč je pojedinačnom slučaju", kazao je Vučić prilikom obilaska radova na brzoj pruzi Beograd - Novi Sad.

Ocenio je da se na manjak medijskih sloboda žale "'oni' koji ih imaju najviše, a da se neki drugi o kojima 'oni' govore ne žale".

Novinaru lokalnog portala Žig info Milanu Jovanoviću kuća u kojoj je živeo u Grockoj zapaljena je u decembru 2018. godine, a za podstrekivanje na paljenje kuće optužen je tadašnji predsednik opštine Dragoljub Simonović, koji je nedugo nakon toga smenjen.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.