VUČIĆ SE OBRATIO SVIM SRBIMA: Na Veliku subotu ovo je poručio narodu i patrijarhu Irineju!
Aleksanda Vučić, ilustracija, Foto: Dado Đilas

imao poruku

VUČIĆ SE OBRATIO SVIM SRBIMA: Na Veliku subotu ovo je poručio narodu i patrijarhu Irineju!

- Upućujem najiskrenije čestitke svim gradanima Srbije koji slave vaskrsenje Hristovo

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vernicima koji Vaskrs slave po Julijanskom kalendaru.

- Upućujem najiskrenije čestitke svim gradanima Srbije koji slave vaskrsenje Hristovo, sa željom da ovaj najveći hrišcanski praznik proslave u nadi i smirenju - poručio je Vučić u čestitki objavljenoj na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

On je naveo da, u vremenu velike pošasti koja je zahvatila ceo svet i na iskušenje stavila ljude svih vera i nacija, "mi proslavljamo naš veliki praznik sa nadom da će naše molitve za zdravlje, mir, blagostanje i opšte dobro celog covecanstva naći svoj put i da će biti uslišene".

- Iako su naše porodice razdvojene, iako mnogi samuju i sa strepnjom očekuju svaki novi dan, upravo Vaskrs svima nama daje i snagu i nadu da u čvrstoj i nepokolebljivoj veri proslavimo život u svoj njegovoj punoć - poručio je Vučić.

Predsednik je ocenio da vaskšnji praznik sada, možda više nego ikada, podseća na blagodet praštanja, međusobnog razumevanja i podrške, na duh zajedništva i nesebičnog davanja, "kako bismo složno pobedili ovu veliku nevolju koja nas je sve snašla".

Dodao je da želi da ovaj praznik svi dočekaju sa nadom, proslavljajući život koji upravo na Vaskrs, kako je istakao, dobija svoje puno značenje i smisao.

Poznato šta će biti sa upisom u škole i kako će se školska godina završiti

- Uz najbolje želje svima za dobro zdravlje, mir, spokoj i zajedništvo, upućujem vam najradosniji pozdrav: Hristos vaskrse! - poručio je Vučić u čestitki, uz koju je objavio sliku uskršnjih jaja sa grbom Srbije ispred Hrama Svetog Save.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.