UN JE PARALISAN, OVDE JE SVAKO ZA SEBE! Dačić nikad oštrije o Savetu bezbednosti!
Ivica Dačić, Foto: Printscreen

ocena

UN JE PARALISAN, OVDE JE SVAKO ZA SEBE! Dačić nikad oštrije o Savetu bezbednosti!

"Svetska organizacija je paralisana kada je reč o borbi protiv pandemije, a svaka država je reagovala za sebe i sada se tek kristališe zajednički pristup", ocenio je on...

Objavljeno:

Danas se niko ozbiljno ne bavi posledicama pandemije korona virusa na ukupne društvene odnose, ali i na rad međunarodnih organizacija i institucija, ocenio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Kao primer, on je naveo Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija koji je održao samo jednu sednicu na temu krize koja je prevazišla i ratne i dodao da je to bio neuspešan sastanak preko video konferencije, jer nije moglo da se usaglasi ni saopštenje.

"Svetska organizacija je paralisana kada je reč o borbi protiv pandemije, a svaka država je reagovala za sebe i sada se tek kristališe zajednički pristup", ocenio je on.

Kao opominjuće naveo je najave da će neke mere socijalnog distanciranja opstati do 2022. godine, što je dokaz da kriza neće brzo nestati.

Dodao je da će izazov biti kao organizovati društvo i život u prisustvu virusa, pod kojim uslovima će se raditi, kako komunicirati, kako će raditi škole.

"Sigurno će ovakva pažnja i mere potrajati dok se ne napravi vakcina i dok one ne počnu da se prodaju", rekao je Dačić i dodao da će do tada način organizacije života i društva biće različit od svega što je bilo do sada.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.