NAJNOVIJE SAOPŠTENJE VLADE SRBIJE! Doneli su ključnu odluku, tiče se svih koji imaju preko 65 godina!
Aleksandar Vučić i Ana Brnabić, Foto: Tanjug

važno

NAJNOVIJE SAOPŠTENJE VLADE SRBIJE! Doneli su ključnu odluku, tiče se svih koji imaju preko 65 godina!

Posle uskršnjih praznika stariji od 65 godina moći će triput nedeljno u šetnju, a svi detalji – kojim danima, u kojim terminima i koliko će moći da se udalje od svojih domova

Objavljeno: 12:23h

Posle uskršnjih praznika stariji od 65 godina moći će triput nedeljno u šetnju, a svi detalji – kojim danima, u kojim terminima i koliko će moći da se udalje od svojih domova – biće precizirano u dokumentu koji se priprema za današnju sednicu Vlade Srbije.

U ovom trenutku se razmatraju još neki detalji ove odkuke, sve s ciljem da se maksimalno zaštiti zdravlje najstarijih građana, ali će plan biti spreman do 14 časova, za kada je zakazana sednica Vlade. Zasad je izvesno da će ova kategorija građana moći da izađe napolje za vreme policijskog časa, i oni će imati ograničeno vreme u okviru nekoliko sati, a sve da bi se sprečio njihov susret sa drugim građanima, što bi bilo rizično za zdravlje najstarijih.

Biće precizirana još jedna odredba uredbe: izlazak na ulicu biće dozvoljen i svim osobama sa smetnjama u razvoju i autizmom.

Na istoj sednici predsednica Vlade i ministri razmotriće i paket mera kojima će se poljoprivrednicima olakšati nezavidna pozicija, u kojoj su se našli zbog vanrednog stanja, uvedenog zbog korona virusa.. U planu je usvajanje dve udredbe, kojima će se omogućiti da poljoprivrednici mogu po olakšanim uslovima dobijaju kredite, a predviđa se i novčana pomoć gazdinstvima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.