VLADA RS OBJASNILA ZAŠTO DODIK NE MORA U KARANTIN: Razlog je više nego OČIGLEDAN!
Milorad Dodik i Aleksandar Vučić, Foto: Instagram printscreen/buducnostsrbijeav

mere karantina

VLADA RS OBJASNILA ZAŠTO DODIK NE MORA U KARANTIN: Razlog je više nego OČIGLEDAN!

Dodik je boravio u Beogradu, gde se sastao sa predsednikom Srbije i premijerkom, Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić

Objavljeno: 07:20h

Vlada Republike Srpske saopštila je da su predsednik RS, predsednik Vlade RS, srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine i ministri u funkciji članova Štaba za vanredne situacije Republike Srpske, izuzeti iz Zaključka o sprovođenju i organizovanju mere obaveznog karantina.

Tako je Vlada RS odgovorila na pitanje predsednik PDP Branislava Borenovića da li će srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik, posle današnje posete Srbiji, ići u kućnu izolaciju ili karantin, prenosi portal Dnevni avaz.

Bonus video:

Kako su podsetili iz Vlade RS, Štab za vanredne situacije RS još 23. marta doneo je Zaključak o sprovođenju i organizovanju mere obaveznog karantina za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom (Kovid-19) u Republici Srpskoj, u kojem je pod tačkom 19 navedeno: “Izuzetno od tačke Z. ovog zaključka, predsednik Republike Srpske, predsednik Vlade Republike Srpske, srpski član Predsedništva BiH, te ministri u Vladi Republike Srpske (u funkciji članova Štaba za vanredne situacije Republike Srpske), pri obavljanju poslova u okviru vanredne situacije ne podležu obavezi izricanja mere karantina u slučaju međunarodnog putovanja”.

Dodik je danas boravio u Beogradu, gde se sastao sa predsednikom Srbije i premijerkom, Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.