ANA BRNABIĆ IMALA BITAN RAZGOVOR SA ŠEFOM DELEGACIJE EU U SRBIJI! Sada je saopštila ishod!
Ana Brnabić, Foto: Printscreen

saopštenje

ANA BRNABIĆ IMALA BITAN RAZGOVOR SA ŠEFOM DELEGACIJE EU U SRBIJI! Sada je saopštila ishod!

Premijerka Brnabić je predstavila mere koje je Srbija preduzela u borbi protiv Kovid-19 i rezultate koji su do sada postignuti

Objavljeno:

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici razgovarali su danas telefonom o aktuelnoj situaciji u vezi sa krizom izazvanom koronavirusom.

Premijerka Brnabić je predstavila mere koje je Srbija preduzela u borbi protiv Kovid-19 i rezultate koji su do sada postignuti. Ambasador Fabrici je pohvalio rad Vlade Srbije i zdravstvenog sistema koji su doveli do dobrih rezultata u ovoj teškoj situaciji.

Predsednica Vlade zahvalila je ambasadoru Fabriciju na brzoj pomoći koju je Evropska unija uputila za hitne potrebe zdravstvenog sistema, a posebno za finansiranje avionskog prevoza medicinske opreme u Srbiju. Brnabić se takođe zahvalila i na donaciji medicinske opreme koju je Evropska unija nabavila za Srbiju, poput specijalnih zaštitnih maski, respiratora, kontejnera potrebnih za trijažu, kao i za prve mere podrške u zaštiti ugroženih kategorija stanovništva poput starih lica, samohranih majki i romske populacije.

Ambasador Fabrici je objasnio da je ova pomoć deo od 15 miliona evra koje je Evropska unija odobrila Srbiji za hitne potrebe, kao i da su pokrenuti novi vidovi saradnje na osnovu Ugovora o zajedničkim nabavkama i Mehanizama Evropske unije za civilnu zaštitu.

Predsednica Vlade i ambasador Fabrici su razgovarali i o merama koje će Srbija preduzeti za podršku privredi. Ambasador Fabrici je najavio paket od 78 miliona evra za Srbiju koji je najavila Evropska komisija, i istakao potrebu da Srbija i EU zajedno rade na podršci brzom oporavku, posebno malih i srednjih preduzeća.

Predsednica Vlade i ambasador Fabrici su se složili da Srbija i Evropska unija treba da nastave da blisko sarađuju na prevazilaženju ove krize u duhu solidarnosti i napretku na putu Srbije ka Evropskoj uniji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.