Krenulo žestoko: DS optužio Maju Gojković za krađu, SNS nervozan zbog otezanja, a Šešelj ih sve zeza! (FOTO)
Foto: Fonet

A Deda Mićun samo Lagano

Krenulo žestoko: DS optužio Maju Gojković za krađu, SNS nervozan zbog otezanja, a Šešelj ih sve zeza! (FOTO)

Dragoljub Mićunović prekinuo je izlaganje Radoslava Milojičića Kene, inače svog stranačkog kolege, zbog uvreda na račun Maje Gojković
Objavljeno: 06.06.2016. 11:21h
Vikend nije ohladio strasti! Prekinuto skupštinsko zasedanje nastavljeno je žestokim raspravama kako se i završilo u petak.

Skupština nije glasala o predsedniku: Mićunović prekinuo sednicu, nastavak u ponedeljak!

Tako je Radoslav Milojičić Kene, rekao za Maju Gojković "da je ukrala novac kada je bila na vlasti u Vojvodini".
 
foto: Fonet
Nakon što ga je Mićunović prekinuo oglasila se i Gojkovićeva.

- Na uvrede i prostakluke poslanika ne bih da trošim reči, niti će bilo ko iz poslaničke grupe SNS to činiti, a pitanje je zašto vi dozvoljavate da poslanici iz vaše poslaničke grupe vređaju, da li iz straha od predsednika sopstvene partije ili od toga da će vas neko smeniti kao predsedavajućeg, pitala je Maja Gojković.

Pre toga je rasprava nastavljena tamo gde je stala u petak. Naprednjaci su se osvrnuli na to što je Dragoljub Mićunović prekinuo prethodnu sednicu i uputili zamerke na njegovo obrazloženje da parlament ne može da radi noću.

Mićunović je naveo da ga je u petak jedna poslanica SNS-a najgrubljim rečima optužila za državni udar i da je dva dana sedeo kući čekajući da ga uhapse.
 
foto: Fonet
Poslanik SNS Aleksandar Martinović, koji je besneo u petak kada je sednica prekinuta, obratio se Mićunoviću i zatražio da sednicu vodi u skladu sa poslovnikom.

- Što se tiče poslaničke grupe SNS sednica može da traje i pet dana, i deset dana, jednog dana će se završiti.  Ako ne želite ili ne možete da vodite sednicu, onda će je voditi poslanik koji je po godinama prvi iza vas. Ne možete da sprečite da Maja Gojković bude izabrana za predsednicu Narodne skupštine, uzvratio je Martinović.
 
foto: Fonet
Na sve to oglasio se lider SRS Vojislav Šešelj komentarom da su naprednjaci sami krivi.

- Ovde je problem vaše žurbe, ne znam zašto vam se žuri. Ako vam se žuri zašto pre 20 dana niste zakazali sednicu, i ako vam se žuri zašto odgovarate svakom poslaniku opozicije. Ne možete da prećutite i da žurite, to se međusobno isključuje, uzvratio je Šešelj.

Na konstitutivnoj sednici treba da budu izabrani predsednik i potpredsednici, a prijavljeno je još ima 33 govornika za raspravu.

(Espreso.rs)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media