Mićunović o Skupštini: Ne pada mi napamet da radim noću!
Foto: Dragan Udovičić

iskren čovek

Mićunović o Skupštini: Ne pada mi napamet da radim noću!

Kod vladajuće partije postojao je suvišak lojalnosti i borbenosti koje su želeli da pokažu, i krenuli su kao da je početak predizborne kampanje, rekao je Dragoljub Mićunović gostujući u Dnevniku u 19 o prekinutoj konstitutivnoj sednici Skupštine.
Objavljeno: 05.06.2016. 20:38h
Govoreći o kritikama koje su bile upućivane sa svih strana na to kako je vodio sednicu parlamenta, Mićunović kaže da je pokušavao da vrati raspravu na temu, izbor predsednika skupštine, ali bezuspešno:

Skupština nije glasala o predsedniku: Mićunović prekinuo sednicu, nastavak u ponedeljak!

- Skoro niko se nije pridržavao dnevnog reda. Martinović koji je bio obrazlagač predloga, umesto da govori o kandidatkinji on je rekao dve-tri reči, ništa o tome zašto je preporučuje, i odmah je prešao na diskvalifikaciju demokratskih stranaka.

- Obrušio se na DS, DSS na sve redom i govorio je četrdeset minuta. Upozoravao sam ga. O temi nije bilo reči. Ljudi su došli da pokažu snagu i to je, naravno, izazvalo replike, stalno sam ih opominjao ali bez rezultata.

Kod vladajuće partije postojao je suvišak lojalnosti i borbenosti koje su želeli da pokažu, i krenuli su kao da je početak predizborne kampanje.
 
foto: Dragana Udovičić
Na zamerku da se nije konsultovao s poslaničkim grupama pre odluke o prekidu sednice, najstariji poslanik u ovom sazivu parlamenta kaže da mu to nije padalo na pamet:

Sad će da Miljacka do sutra: Evo šta je Vučić uradio Dačiću! (FOTO)

 - Ne mogu da se konsultujem o tome. Taman posla da se o tome konsultujem, neki bi bili za neki protiv i nikad se ne bi dogovorili. Rekli smo da ćemo raditi duže, nakon šest. Bilo je još 33 govornika i nekoliko govornika šefova poslaničkih grupa koji imaju pravo da govore po pola sata. Kad se to sabere to bi bilo negde iza ponoći. Upozoravao sam ih da de facto vrše opstrukciju. Uradio sam nešto što je najprirodnije, u skladu s poslovnikom.

Mićunović kaže da je kandidatkinja za predsednika Skupštine Maja Gojković na to reagovala vrlo ružno. Na pitanje šta mu je Maja Gojković rekla, a što se nije moglo čuti, jer su mikrofoni bili isključeni, Mićunović je kazao da je „rekla svašta, da sam izvršio državni udar“.
 
foto: Fonet
Mićunović kaže da će Skupština nastaviti u ponedeljak s radom tamo gde je i stala i ako se bude normalno radilo da se sve može završiti do ranog popodneva:

- Ako budu krenule replike i produžeci to će opet zaći u kasne časove. Ja nemam nameru da radim iza ponoći, to mi ne pada na pamet, to je ružno i to diskvalifikuje parlament.

Mićunović je apelovao da se poslanici drže teme, i da ne vređaju jedni druge, da ne izazvaju replike i da se tako i okonča konstitutivna sednica.

(Espreso.rs / N1)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media