OGLASILA SE ANA BRNABIĆ: Ovo su najnovije informacije o POLICIJSKOM ČASU OD PETKA DO PONEDELJKA!
Ana Brnabić, Foto: printscreen

VAŽNO

OGLASILA SE ANA BRNABIĆ: Ovo su najnovije informacije o POLICIJSKOM ČASU OD PETKA DO PONEDELJKA!

Brnabić je na konferencijama vrlo emotivno apelovana na građane Srbije da poštuju mere, da budu u svojim domovima

Objavljeno: 09.04.2020. 10:11h
  • 289

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio da definitivno policijski čas kreće od petka i traje do ponedeljka.

Premijerka Brnabić je objasnila zašto su odlučili da preduzmu ove mere.

- Vikendi su zaista dani kada mi vidimo najveću gužvu i najmanje poštovanje mera i poziva na samoizolaciju. To je ono što ćemo mnogo platiti i plaćamo cenu ovoga, tako da u ovom trenutku kada ulazimo u šestu nedelju, a to sada pada, ovog vikenda, kada očekujemo da bude vrhunac epidemije i nadamo se da, ako budemo disciplinovani, vidimo pad epidemije. U ovom trenutku, to je jedina pametna odluka - ističe premijerka.

Brnabić je na konferencijama vrlo emotivno apelovana na građane Srbije da poštuju mere, da budu u svojim domovima.

- Čini mi se da je sve bolje. Emotivno ovo doživljavam jer je ovo borba svih nas i svakog pojedinca. Vikendi jesu najviše poražavajući jer vidite ogromne gužve, ljude koji se druže, šetaju, džogiraju, voze bicikle itd. I vi znate da ćemo imati odgoman skok u broju zaraženih kovidom-19 i da će se to videti za nekih 5 do 7 dana. Nama je zdravstveni sistem prenategnut. Mi sada, u ovom trenutku gledamo šta da radimo. Kraj pete nedelje je, ali vi morate da razumete da ljudi koji se leče od kovida, leče se neko duže vreme. U ovom trenutku i u Beogradu i u Nišu, potpuno su popunjeni kapaciteti. Plan je da se otvori bolnica u Pančevu bude kovid bolnica, isti plan je i za Batajnicu i upravo smo na kriznom štabu razgovarali šta da radimo u Nišu, da li da nova zgrada Kliničkog centra bude samo kovid bolnica jer tamo imamo više postelja, a da vojna bolnica preuzme ostale bolesnike - naglasila je.

Mislim da je struka u potpunosti za to. Trudimo se da to izbegnemo. Postoje još neki koraci pre toga jer je to krajnji - na konto 24 sata karantina.

Neki od planova jesu, pre 24 sata karantina, izolacija gradova koja su žarišta - Beograd, Valjevo, Ćuprija, Novi Pazar, Niš, kao i da se velike firme zatvaraju na 7 ili 14 dana.

Na pitanje da li bi smo u tom slučaju opstali rekla je da je to veoma teško i da zbog toga izbegavaju da donesu takvu odluku i apeluju na građane da imaju svoju odgovornost.

Bonus video:

(Espreso.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media