DAČIĆ JE USRED PANDEMIJE KORONE PRIMIO DVA VEOMA BITNA PISMA: Ovo su dobre vesti
Ivica Dačić, Foto: Prentscren

USPEŠNA SARADNJA

DAČIĆ JE USRED PANDEMIJE KORONE PRIMIO DVA VEOMA BITNA PISMA: Ovo su dobre vesti

U pismu zahvalnosti Koreje, ambasador izražava najiskreniju zahvalnost na pomoći Vlade Srbije u repatrijaciji pet zaglavljenih korejskih državljana koji su se vratili prošle nedelje svojim kućama u jeku globalne pandemije Covid 19

Objavljeno:

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je pisma zahvalnosti od Republike Koreje i Kanade, koja su mu uručili ambasadori Čoe Hjong-čan i Keti Čaba, a u kojem izražavaju zahvalnost na pomoći Vlade Srbije tokom pandemije korona virusa.

U pismu zahvalnosti Koreje, ambasador izražava najiskreniju zahvalnost na pomoći Vlade Srbije u repatrijaciji pet zaglavljenih korejskih državljana koji su se vratili prošle nedelje svojim kućama u jeku globalne pandemije Covid 19.

"Obeležavanje 30-te godišnjice diplomatskih odnosa prošle godine dovelo je do razvoja odnosa između naše dve zemljeu mnogim oblastima. Od izbijanja epidemije Covid 19 u Srbiji naše dve zemlje su tražile načine saradnje u oblasti zdravstva u borbi protiv ovog smrtonosnog virusa, posebno u pogledu nabavke medicinske opreme koja je neophodna za pacijente i zdravstvene radnike. Uveren sam da će naša saradnja u borbi protiv koronavirusa, našeg zajedničkog neprijatelja, još više ojačati veze i prijateljstvo između naše dve zemlje", naveo je ambasador.

On je istakao da se iskreno nada da će Vlada Srbije zajedno sa zdravstvenim radnicima na prvoj liniji fronta uz pomoć naroda Srbije što pre pobediti Covid 19.

U pismu zahvalnosti Kanade, ambasador zahvaljuje na podršci i pomoći prilikom vraćanja 101 Kanađana u Kanadu, 5. aprila 2020.

"Posebno bih želela da naglasim odličnu saradnju koju smo imali sa šefom Protokola ambasadorom Draganom Petrovićem čija je podrška bila od najvećeg značaja. To je bila kompleksna i zahtevna operacija koja je podrazumevala, ne samo evakuaciju Kanađana koji se nalaze na teritoriji Srbije već i Kanađana koji se nalaze u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji, a koji su na beogradski aerodrom prebačeni autobusima za vreme policijskog časa", navela je ona.

Ona je navela da joj je drago što je Kanada bila u mogućnosti da čarter letom Er Srbije na liniji Beograd - Frankfurt vrati veliki broj državljana Srbije koji su bili zaglavljeni u inostranstvu i vratili se letom iz Frankfurta 5. aprila.

"Ova operacija repatrijacije predstavlja dobar primer vrste saradnje koja je moguća kada svi radimo zajedno u borbi protiv uticaja Covid 19 na naše zemlje, naša društva i naš narod", navedeno je u pismu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.