ZORANA MIHAJLOVIĆ JE DANAS ODRŽALA BITAN SASTANAK! Sada je javno rekla šta država namerava!
Zorana Mihajlović, Foto: Beta/Miloš Miškov

saopšteno iz ministarstva koje vodi

ZORANA MIHAJLOVIĆ JE DANAS ODRŽALA BITAN SASTANAK! Sada je javno rekla šta država namerava!

Ona je ponovo izrazila žaljenje zbog smrti jednog radnika "Infrastrukture železnice" u Nišu, uzrokovane korona virusom

Objavljeno:

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović održala je danas sastanak sa v. d. genaralnim direktorima četiri državna železnička preduzeća o radu ovih preduzeća, statusu projekata i procenama štete u toku vanrednog stanja zbog korona virusa.

"U kriznoj situaciji kakva je ova sa korona virusom, koja je pogodila ceo svet, važno je da održimo nivo aktivnosti i sačuvamo likvidnost preduzeća. Država priprema plan mera za sanaciju štete zbog epidemije, kojim će posebno biti obuhvaćena železnička preduzeća", istakla je Mihajlović, saopšteno je iz ministarstva koje vodi.

U saopštenju je navedeno da je razgovarala sa v.d. generalnim direktorima "Srbija voza" Jugoslavom Jovićem, "Srbija karga" Dušanom Garibovićem, "Železnica Srbije a. d." Goranom Adžićem i zamenikom direktora "Infrastrukture železnica Srbije" Milanom Maksimovićem.

Mihajlović je rekla da od njih očekuje analizu trenutnog stanja, kao i predloge mera koje bi ublažile štetu u železničkom sektoru. Na sastanku je konstatovano da se aktuelni projekti na železnici realizuju, iako izmenjenom dinamikom i uz manji broj radnika.

"Važno je da održavamo kontinuitet u infrastrukturnim projektima. Najbolji primer za to je izgradnja brze pruge od Beograda do Budimpešte, gde je na deonici Stara Pazova - Novi Sad, kao jednom od najzahtevnijih gradilišta u jugoistočnoj Evropi, pre nekoliko dana probijen tunel Čortanovci", rekla je Mihajlović.

Ona je ponovo izrazila žaljenje zbog smrti jednog radnika "Infrastrukture železnice" u Nišu, uzrokovane korona virusom, i poručila rukovodstvu železničkih preduzeća da je najvažnije da sačuvaju zdravlje i živote zaposlenih, poštujući sve mere bezbednosti koje je propisala Vlada Srbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.