Đorđević čestitao Međunarodni dan Roma pripadnicima romske zajednice! Onda je rekao šta je novi zadatak Vlade
Zoran Đorđević, Foto: Printcsreen

u narednom periodu

Đorđević čestitao Međunarodni dan Roma pripadnicima romske zajednice! Onda je rekao šta je novi zadatak Vlade

Ministar je istakao da se resorno Ministarstvo aktivno bavi boljom afirmacijom Roma u društvo i njihovoj uključenosti u svima oblastima

Objavljeno: 11:18h

„Pripadnici romske nacionale zajednice su ravnopravni građani Republike Srbije, sa istim pravima kao i druge nacionalne manjine u našoj zemlji i tako treba i da se osećaju u svakom trenutku.

Zadatak Vlade Srbije, i u narednom periodu, biće obezbeđivanje njihovog još boljeg položaja u društvu“, istakao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević povodom obeležavanja Međunarodnog dana Roma i svim pripadnicima poručio da u Srbiji oni imaju pravo na obrazovanje i na svoju kulturu.

Kako je naveo Republika Srbija nastaviće da teži stvaranju modernog društva u kojem svaki pojedinac, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost, ima adekvatnu podršku i sve uslove za lični razvoj i sreću.

Ministar je istakao da se resorno Ministarstvo aktivno bavi boljom afirmacijom Roma u društvo i njihovoj uključenosti u svima oblastima, kako u obezbeđivanju njihovog boljeg obrazovanja, tako i ostvarivanju njihovog većeg zapošljavanja.

„Nizom aktivnosti kontinuirano promovišemo jednakost i antidiskriminaciju svih građana i to ćemo nastaviti i u narednom periodu. Neophodno je iskoreniti sve predrasude koje postoje već dugi niz godina prema ovoj kategoriji društva, jer poreklo ne sme i ne može da predstavlja ni prednost ni prepreku za nečiji lični napredak i razvoj, već isključivo znanje, rad i trud“, istakao je Đorđević.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.