Turistička organizacija Srbije stavila Novi Sad na mesto Loznice, Zrenjanin umesto Novog Sada! (FOTO)
Foto: Facebook/TOS

Levo od albukerkija

Turistička organizacija Srbije stavila Novi Sad na mesto Loznice, Zrenjanin umesto Novog Sada! (FOTO)

Turistička organizacija Srbije je na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici posvećenoj manifestaciji "Karavan" postavila mapu Srbije na kojoj su potpuno pogrešno pozicionirani gradovi
Objavljeno: 12:33h

U prethodnih nekoliko godina razne inostrane medijske kuće su našu zemlju prikazivale na mapama bez Kosova i Metohije, pojedini bez Vojvodine, a sada smo došli do toga da i državne institucije prave kardinalne grešeke vezane za ovu temu. Naime, Turistička organizacija Srbije je na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici posvećenoj manifestaciji "Karavan" postavila mapu Srbije na kojoj su potpuno pogrešno pozicionirani gradovi u našoj zemlji. Tako su Novi Sad postavili na mesto Loznice, dok su Zrenjanin stavili na mesto Novog Sada?! Na primedbe nekih od korisnika da su gradovi pogrešno postavljeni, administrator ove stranice je potpuno neuspešno pokušao da se "izvadi".

foto: Facebook/TOS
- Gordana, Jelena, u pravu ste. Budući da je karta rađena sa ciljem da prikaže koje gradove će karavan posetiti, nismo obratili dovoljno pažnje na precizne lokacije. Izvinjavamo se. Ne preporučujemo korišćenje ove karte za potrebe navigacije - saopštio je administrator. Nakon što su se izvinili, zaposleni u Turističkoj organizaciji Srbije su postavili novu kartu, sa tačnim koordinatama gradova. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.