SINIŠA MALI BRUTALNO ODGOVORIO ĐILASU: Ovaj čovek je školski primer...
Ne razumem šta je loše u paketu koji vredi 5,1 milijardu evra, Foto: Printscreen

reakcija

SINIŠA MALI BRUTALNO ODGOVORIO ĐILASU: Ovaj čovek je školski primer...

Čovek koji je školski primer političkog bogaćenja se pravi da razume vredne i poštene ljude

Objavljeno:

Očigledno je da Dragan Đilas ne može da podnese što Srbija ima stabilne finansije i dovoljno novca da pomogne privredi, te da je licermerna i lažna njegova navodna briga za privrednike, kaže ministar finansija i član Predsednišstva SNS Siniša Mali rekao je danas.

"Čovek koji je školski primer političkog bogaćenja se pravi da razume vredne i poštene ljude, koji se pomuče za svaki zarađeni dinar, i koji su zaslužili svaku pomoć države. On koji je koristio političku moć da stekne ogromno bogatstvo sada nama licemerno deli lekcije i navodno se solidariše sa privrednicima", rekao je Mali reagujući na izjavu Đilasa o Programu ekonomskih mera za podršku privredi Srbije u Utisku nedelje.

Mali je, kako je saopšteno, naglasio da ne razume šta je tačno loše u tome što 5,1 milijarda evra ide u ruke privredi I naveo da, dok privrednici i ekonomisti pozdravljaju ekonomski program države, samo se Dragan Đilas našao pametan da ga kritikuje i da kaže da su mere "loše".

"Ne razumem šta je loše u paketu koji vredi 5,1 milijardu evra, koji podrazumeva isplatu plata zaposlenima, odlaganje poreza i doprinosa, mere za očuvanje likvidnosti i direktnu pomoć za punoletne građane? Šta je loše u tome da pomognemo svakom krojaču, pekaru, frizeru, svakom malom preduzetniku ali i onom ko zapošljava i hrani na desetine, pa i stotine porodica", navodi Mali.

Za isplatu pomoći od 100 evra Đilas, kaže Mali, govori da su Vučićeve besmislice jer Đilas ne razume Srbiju i onog običnog čoveka kome ta pomoć mnogo znači, obogatio se račun države i polazi od sebe.

Mali je dodao da je Dragan Đilas "lopovskom politikom stekao ogromno bogatstvo", te da je licemerno da deli lekcije o ekonomiji nakon što je ostavio Beograd na rubu bankrota.

- Kaže Dragan Đilas da mi ne razumemo privredu. Podsetiću građane da je njegova privatna firma, dok je cela privreda tonula, zarađivala stotine miliona evra. I to ne znači da gospodin Đilas razume privredu već samo da zna kako da krade i da koristi vlast i politiku da bi od te privrede profitirao. Ironija je što se taj dokazani lopov pravi da razume privrednike i njihove probleme", rekao je minisar finansija.

Mali je izrazio uverenje da će ekonomske mere pomoći privredi da se održi na stabilnim nogama, i da nastavi da ubrzano raste, kao što je to bio slučaj pre izbijanja krize.

Kaže i da će država uvek pomoći privredi jer ima dovoljno novca i da je dovoljno jaka i stabilna da taj teret preuzme na sebe.

Dragan Đilas je gostujući u Utisku nedelje, među kritikama na račun vlasti i mera koje su preduzete u saniranju posledica epidemije, kritikovao ekonomske mera vlade i rekao da ih smatra pogrešnim, te da će od njih ljudi imati koristi od maja i juna, ali da veliki deo privrede neće dočekati te mere.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.