OGLASILA SE JADRANKA JOKSIMOVIĆ! Otkrila je da nam je Mađarska poslala pomoć! Pogledajte šta su nam sve dali!
Jadranka Joksimović, Foto: Beta/Miloš Miškov

svaka čast!

OGLASILA SE JADRANKA JOKSIMOVIĆ! Otkrila je da nam je Mađarska poslala pomoć! Pogledajte šta su nam sve dali!

- Ovakva konkretna pomoć Mađarske nam je utoliko značajnija imajući u vidu stanje na tržištu medicinske opreme gde, kada i imate novac za kupovinu, teško dolazite do opreme, jer je bukvalno jagma na tržištu, naglasila jep

Objavljeno:

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da je Mađarska poslala značajnu donaciju i medicinsku pomoć u vidu 200.000 maski i 10.000 zaštitnih odela, kao pomoć našem zdravstvenom sistemu u borbi protiv pandemije Covid-19.

"U stalnom sam kontaktu sa mađarskim ministrom spoljnih poslova i trgovine Peterom Sijartom, razgovaramo o situaciji, preduzetim merama, potrebama za medicinskom opremom. Ministar Sijarto, kao veliki i iskreni prijatelj Srbije, ponudio je pomoć u vidu 200.000 zaštitnih maski i 10.000 zaštitnih odela.

Oprema je stigla u Srbiju i znači nam mnogo, u svakom smislu. Izražavam veliku zahvalnost kolegi Sijartu i Mađarskoj državi i narodu koji je u ovim teškim vremenima, za sve nas podjednako, pokazao istinsku solidarnost i prijateljstvo.

Ovakva konkretna pomoć Mađarske nam je utoliko značajnija imajući u vidu stanje na tržištu medicinske opreme gde, kada i imate novac za kupovinu, teško dolazite do opreme, jer je bukvalno jagma na tržištu.

Ovo je i izraz poštovanja i zdravih komšijskih odnosa koje su uspostavili predsednik Vučić i premijer Orban i mi znamo, kao narod i država, da cenimo svaki gest prijateljstva koji je prema nama iskazan u teškom vremenu”, istakla je Joksimović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.