BRNABIĆ: Ukoliko bude potrebno, restriktivnije mere
Premijerka Ana Brnabić, Foto: Printscreen

NAJAVILA

BRNABIĆ: Ukoliko bude potrebno, restriktivnije mere

Prema njenim rečima, ima više od 30 miliona maski, mogu da se nađu u apotekama, ima više nego dovoljno respiratora

Objavljeno:

Premijerka Ana Brnabić rekla je sinoć da će, ukoliko bude bilo potrebno i ako bude nediscipline, država uvesti restriktivnije mere, kako bi se sačuvali životi ljudi.

Brnabić je kazala da se Srbija u borbi protiv korona virusa drži jako dobro, možda, kako kaže, u nekim trenucima i previše dobro, ukoliko se pogledaju apokaliptične scene iz Njujorka, Španije, gde preminule ubacaju u kese, jer više nema kovčega.

U Srbiji je život, koliko god je moguće, ostao prilično u normali. Prodavnice i apoteke su dobro snabdevene, škola se nastavila jako dobro, deca imaju kod kuće nastavu. Nema govora o otpuštanju u javnom sektoru, problema nema sa penzijama, čak će penzioneri dobiti dodatak, zaustavljen je trend otkaza, jer su privrednici videli da će država pomoći, rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima, ima više od 30 miliona maski, mogu da se nađu u apotekama, ima više nego dovoljno respiratora.

Predsednik je bio opsednut respiratorima, nije mogao da zamisli da dođemo u situaciju da biramo da nekog isključimo. Pripremamo sada i plazma terapiju, rekla je Brnabić.

Premijerka je dodala da joj je žao što pojedini koriste situaciju za politiku, navodeći da neki bolesni umovi optužuju predsednika Aleksandra Vučića da uživa u restriktivnim merama.

Koliko god nas budu krivili za to, ako bude potrebno i ako bude nediscipline, biće restrikvinije mere. Nema tu politikanstva kako ću da prođem na izborima, da li ću da ostanem predsednica vlade, rekla je Brnabić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.