NE BUDITE LICEMERI, NEMOJTE DANJU DA BUDETE KUL, A UVEČE DA TAPŠETE LEKARIMA! Brnabić oštro u obraćanju uživo
Ana Brnabić, Foto: Tanjug printscreen

batajnica

NE BUDITE LICEMERI, NEMOJTE DANJU DA BUDETE KUL, A UVEČE DA TAPŠETE LEKARIMA! Brnabić oštro u obraćanju uživo

Premijerka Srbije Ana Brnabić dočekala je pomoć iz Ruske Federacije na aerodromu u Batajnici, a tom prilikom osvrnula se i na one koji danju šetaju i krše mere, a uveče aplaudiraju lekarima

Objavljeno:

- Spasiba vam. Ova pomoć nam je neophodna. Ona dolazi u najtežem danu za Srbiju. To se vidi i po današnjim brojevima. Za nekoliko trenutaka naši stručnjaci će objaviti najnovije podatke, a ja ću vam reći da je još osam osoba preminulo od koronavirusa. Time se ukupan broj popeo na 39. Bojim se da smo ušli u eksponencijalni rast. Ova vaša pomoć nam dolazi u pravom trenutku. Mislim da nam ne vredi toliko pomoć, ukoliko nema discipline. Ovaj rat bez discipline ne možemo da dobijemo. Nemojte da vas zavara lepo vreme i sunce. Samo tri ovakva dana sa preko tri stotine obolelih i rastom broja preminulih, neće nam biti dovoljna sva pomoć koju dobijamo. Vama braćo beskrajno hvala, hvala što ne štedite na ljudstvu i opremi, u ime predsednika Republike Srbije i moje lično ime prenesite pozdrav narodu Ruske Federacije - naglasila je Brnabić.

Premijerka se osvrnula i na one koji tapšu.

- Nemojte da budete toliko licemerni da ceo dan šetate, a onda u 20 časova izađete na terasu i aplaudirate lekarima. Hajde da više nemamo to da u Srbiji budemo kul. Kul je da po danu izlazite, a onda je kul uveče aplaudirati. Najgoru stvar ćete uraditi tim lekarima kojima tapšete. Ti lekari će zbog vas raditi umesto 12, 14 ili 16 sati. Nemojte im to raditi - rekla je premijerka.

Po naredbi predsednika Rusije i vrhovnog komandanta Vladimira Putina Ministarstvo odbrane Ruske Federacije organizovalo je pomoć bratskoj Srbiji u borbi protiv virusa korona, a prvi od 11 aviona sleteo je na aerodrom u Batajnici. Pomoć su, pored premijerke Srbije Ana Brnabić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, a prisutan je i ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko.

Ruski ambasador rekao je da je ova pomoć potvrda bratskih odnosa.

- Po dogovoru predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Vučića stigla je pomoć. Ovo je još jedan od primera gde se potvrđuju prijateljski odnosi i bratstvo naša dva naroda. Najvažnije je da su stigli vrhunski stručnjaci da pomognu srpskom narodu, bez obzira na rizik koji nosi njihov posao - rekao je ruski ambasador Bocan-Harčenko.

Podsećamo, za prebacivanje osoblja i opreme planirano je 11 letova aviona vojnog transportnog vazduhoplovstva Ruskih vazduhoplovnih snaga.

U Srbiju stiže 87 vojnih lica, uključujući vojne lekare, specijalne virologe iz Bezbednosne baze Ruskih hemijskih snaga, specijalna medicinska oprema zaštitna oprema i 16 jedinica vojne opreme, naznačeno je u saopštenju u Ministarstvu odbrane koje je objavila agencija TASS.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.