ANA BRNABIĆ DOČEKALA RUSE! Na aerodrom Nikola Tesla sleteo Iljušin sa humanitarnom pomoći i lekarima!
Ana Brnabić, Foto: printscreen instagram

dolaze

ANA BRNABIĆ DOČEKALA RUSE! Na aerodrom Nikola Tesla sleteo Iljušin sa humanitarnom pomoći i lekarima!

Rusija pomaže Srbiji posle jučerašnjeg razgovora dvojice predsednika, Vladimira Putina i Aleksandra Vučića.

Objavljeno: 15:23h

U Srbiju je sleteo prvi avion iz Ruske Federacije kojim su u našu zemlju stigli lekarski timovi i medicinska pomoć. Prema planu vazdušnog mosta koji je uspostavljen u našu zemlju će sleteti 11 aviona, avion je dočekala premijerka Ana Brnabić.

Ruski avion je doneo medicinsku opremu, respiratore, medikamente i druga sredstva, a stigli su i ruski lekari i drugo osoblje, među kojima su i radnici koji dezinfikuju objekte.

Premijerka Brnabić je istakla da ova pomoć nam je neophodna, ona dolazi u najtežem danu za Srbiju u borbi protiv covida 19, na dan kada smo ušli u 5. nedelju borbe.

"Hvala vam braćo i prijatelji", rekla je Brnabić.

Od juče u 15 časova smo imali još osam preminulih. Takođe, smo skoro tri puta više imali zaraženih od juče u 15 časova, broj je 305.

- Došli ste na dan kada smo, ja mislim, ušli u eksponencijalni rast - istakla je premijerka, i još jednom se zahvalila što su došli sa svom kompletnom pomoći, sve će nam biti potrebno.

Koliko je svet postao mesto u kom je važno partnerstvo i zajedništvo i koliko je to važno pokazalo je to što je Rusija poslala pomoć i SAD, primetila je Brnabić.

- Imamo opremu, odlične medicinare, laboratorije, imamo sve što nam treba, ali nam fali i dalje disciplina. Bez gvozdene discipline ne možemo da pobedimo - istakla ej Brnabić.

- Molim vas još jednom, ljudi, shvatite ovo ozbiljno, samo tri ovakva dana, sa rastom broja preminulih i obolelih, naši kapaciteti pucaju, popunjeni su sa svom podškom. Ovo je borba svih nas - naglasila je Brnabić.

Zahvalila se Ruskoj Federaciji i dodala da je zahvalna što ne štede ni u čemu što se pomoći tiče u vreme kada je ona potrebna i Rusiji.

Premijerka se osvrnula na nove mere i podsetila da nedeljom neće biti otvorene prodavnice, a da će penzioneri sada subotom ići u kupovinu od četiri i sedam časova.

- Ipak nas je nekako sve ovo neprijatno iznenadilo i Vučić je rekao da će biti još mrtvih, ali nismo očekivali ovako ogroman skok u broju zaraženih - istakla je premijerka.

Ana Brnabić je na kraju poručila onima koji preko dana izlaze napolje jer hoće da budu "kul", a onda uveče aplaudiraju lekarima, da to više ne rade, jer time što rade preko dana odmažu tim istim lekarima koji sve čine da izleče zaražene ljude.

Vulin je rekao da Srbija nikada ne zaboravlja dobro.

- Dogovor dva vrhovna komandanta se na ovaj način ostvaruje, kao što nam je Rusija pomagala i učinila da nam vojska bude snažnija, tako i danas nam Rusija pomaže da se borimo protiv covida-19 - rekao je Vulin.

Kako kaže, Vučić i Putin su stvorili poverenje, Rusija je izabrala da pomogne baš Srbiji.

- Srbija nikada ne zaboravlja dobro, desi se da nekada zaboravimo zlo, ali dobro nikada - naglasio je Vulin.

On je istakao da će u danima koji budu dolazili VS će pružiti svu pomoć medicinskim i ekspertskim timovima.

- Ovu humanitarnu pomoć organizuje Ministarstvo odbrane Rusije - rekao je Bocan Harčenko i dodao da ova pomoć nije ništa čudno za dve prijateljske zemlje.

Rusija pomaže Srbiji posle jučerašnjeg razgovora dvojice predsednika, Vladimira Putina i Aleksandra Vučića.

Aleksandar Bocan Harčenko, ambasador Rusije u Srbiji, zahvalio je okupljenima i poželeo je svima uspeh i sreću u poslu.

- Budite sigurni da ćete od strane Ruske Federacije imati podršku i pomoć - naglasio je Bocan Harčenko.

Kako kaže, pomoć je stigla na osnovu razgovora predsednika Rusije i Srbije.

Bocan Harčenko je rekao da je sada najvažnije da Rusija pomogne u borbi protiv virusa korona i ističe da je najvažniji ljudski faktor.

Самолеты ВКС России доставят военных медиков, специалистов войск РХБ защиты и оборудование для дезинфекции в Сербию для помощи стране в борьбе с распространением коронавирусной инфекции. Первые несколько бортов уже отправились с подмосковного аэродрома Чкаловский. Военно-транспортные Ил-76 доставит на аэродром Батайница к северо-западу от Белграда восемь врачебно-сестринских бригад, современное медицинское оборудование и имущество, а также отряд специалистов РХБ защиты с комплексами анализа патогенных материалов, аэрозольной дезинфекции транспорта, зданий и сооружений и необходимым запасом дезинфектантов. Для переброски личного состава и техники планируется выполнить 11 вылетов. • The Russian ASF aircraft to deliver military medical staff, CBR Defence Troops' specialists and disinfection equipment to Serbia in order to assist the country in preventing the spread of COVID-19 infection. Several Il-76 airplanes have already taken off from the Chalovsky airdrome in Moscow region. Russian military transport aviation will transfer to the Batajnica airdrome north-west of Belgrad eight medical teams with modern medical equipment and property, as well as a team of CBR Defence Troops' specialists with devices for analysis of pathogenic materials, aerosol disinfection of vehicles, buildings and structures and enough supplies of disinfectants. For that purpose 11 aircraft flights have been scheduled. #миноборонырф #россиясербия #военныеврачи #батайница #дезинфекция #коронавирус #борьбаскоронавирусом #рхбзащита #армияроссии #armyrussia #russianmilitary #batajnica #healthcare #militarydoctors #covıd19 #covid19italia #russiaserbia #coronavirus #fightingcoronavirus #medicalassistance

A post shared by Минобороны России (@mil_ru) on

Današnji dolazak "Iljušina" u Beograd je samo prvi od niza aviona kojim će Rusi slati pomoć Srbiji u borbi sa korona virusom.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.