RUSIJA ŠALJE SRBIJI 11 AVIONA POMOĆI! Putin poslao 87 specijalista, lekara virusologa, stručnjaka za zaštitu.....
Avion, ilustracija, Foto: AP

Stiže pomoć

RUSIJA ŠALJE SRBIJI 11 AVIONA POMOĆI! Putin poslao 87 specijalista, lekara virusologa, stručnjaka za zaštitu.....

Po naredbi predsednika Rusije i vrhovnog komandanta Vladimira Putina Ministarstvo odbrane Ruske Federacije organizovalo je pomoć bratskoj Srbiji u Borbi protiv virusa korona.....

Objavljeno:

Za prebacivanje osoblja i opreme planirano je 11 letova aviona vojnog transportnog vazduhoplovstva Ruskih vazduhoplovnih snaga.

U Srbiju stiže 87 vojnih lica, uključujući vojne lekare, specijalne virologe iz Bezbednosne baze Ruskih hemijskih snaga, specijalna medicinska oprema zaštitna oprema i 16 jedinica vojne opreme, naznačeno je u saopštenju u Ministarstvu odbrane koje je objavila agencija TASS.

"Po nalogu vrhovnog komandanta oružanih snaga Rusije, Vladimira Putina, ministar odbrane, general Sergej Šojgu, dao je uputstva o formiranju vazduhoplovne grupe za brzo pružanje pomoći Republici Srbiji u borbi protiv širenja infekcije koronavirusom, počevši od 3. aprila", saopšteno je iz ministarstva.

Prema Ministarstvu odbrane Rusije, trenutno je na vojnom aerodromu Čkalovski spreman transfer osam medicinskih i sestrinskih timova opremljenih modernom medicinskom opremom i opremom uz pomoć aviona IL-76 ruskih vazduhoplovnih snaga.

Tim stručnjaka takođe je obučen za izvođenje dezinfekcije, kao i za "analizu patogenih materijala, aerosolnu dezinfekciju vozila, zgrada i građevina".

Bonus video:

(Espreso.co.rs / tass.ru)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.