PREDSEDNIK VUČIĆ RAZGOVARAO SA MAKRONOM: Ovo je Emanuel uradio za naš narod usred borbe sa koronom! (FOTO)
Predsednik Vučić je predsedniku Makronu zahvalio na podršci, Foto: Predsedništvo Srbije

ZAHVALNOST

PREDSEDNIK VUČIĆ RAZGOVARAO SA MAKRONOM: Ovo je Emanuel uradio za naš narod usred borbe sa koronom! (FOTO)

Predsednik Vučić je predsedniku Makronu zahvalio na podršci

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom i sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

"Odličan razgovor sa iskrenim prijateljem Srbije, Emanuelom Makronom, predsednikom Francuske. Srbija je dobila veliku podršku u borbi protv Covid 19 i na svom evropskom putu", naveo je Vučić na instagram profilu "Budućnostsrbije" uz fotografiju sa Makronom.

U saopštenju iz Predsedništva se kaže: "Predsednik Makron je rekao predsedniku Vučiću da Srbija ima njegovu punu podršku, kao i predsednik Vučić lično.

On je ponovio da Srbija može da računa na apsolutnu podršku Francuske, što podrazumeva i snažnu podršku našoj zemlji na njenom evropskom putu.

Predsednik Vučić je predsedniku Makronu zahvalio na podršci, kao i na brizi i ljudskoj i državničkoj solidarnosti koju, i pored teške situacije i velikog broja obolelih u Francuskoj, pokazuje za građane Srbije.

On je izrazio žaljenje zbog više od 4.000 žrtava COVID-19 u Francuskoj i izrazio nadu da će odlučne mere, koje sprovode predsednik Makron i francuska vlada, doneti uspeh u borbi sa tom pošasti.

Dvojica sagovornika su se saglasili da se protiv pandemije možemo izboriti samo zajedničkim snagama i da su prijatelji, kakvi su Srbija i Francuska, oslonac jedni drugima i u vremenima izazova.

Predsednik Vučić je zamolio predsednika Makrona za pomoć Francuske građanima Srbije u vidu lekova i sirovina za proizvodnju lekova, koji se primenjuju u lečenju obolelih od COVID-19.

Predsednik Vučić i predsednik Makron su izrazili odlučnost da sarađuju i u otklanjanju ekonomskih posledica pandemije, kao i dalje rade na razvoju strateških odnosa Srbije i Francuske na dobrobit građana obeju zemalja".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.