RATKO MLADIĆ POSLE OPERACIJE: Stanje generala je sledeće
Ratko Mladić se oporavlja nakon operacije, Foto: Profimedia

general

RATKO MLADIĆ POSLE OPERACIJE: Stanje generala je sledeće

Mladić je operisan u subotu ujutru, a prethodno mu je u decembru urađena kolonoskopija

Objavljeno:

General Ratko Mladić, nakon operacije debelog creva u jednoj haškoj klinici, vraćen je u utorak u sheveningenski pritvor. Kako kaže njegov sin Darko, Mladić se u postoperativnom periodu dobro oseća. U bolnici je ukupno proveo tri dana, a četvrtog je prebačen u ćeliju. Tu mu je zamenjen krevet koji je do sada koristio i ubačen mu je bolnički.

- Čujemo se svako jutro telefonom, dobro je raspoložen - kaže nam Darko. - Malo se slabije kreće i brzo se zamara, a doktori su mu savetovali da zbog boljeg oporavka mora što više da hoda. On kaže da ustaje, ode do kuhinje i sprema sebi hranu.

Izraslina koja je Mladiću uklonjena sa debelog creva poslata je na histopatološku analizu, koja će reći da li je u pitanju bio maligni ili benigni tumor. Generalu je rečeno da će rezultati biti urađeni sledeće nedelje.

Mladić je operisan u subotu ujutru, a prethodno mu je u decembru urađena kolonoskopija. Tada je utvrđeno i da ima anemiju, pa se čekalo da mu se popravi krvna slika kako bi bio sposoban da izdrži operaciju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernje Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.