UPRAVO PIJEM KAFU S DRUGOVIMA I DOBRO SAM: Ovo su bile Slobine poslednje reči pred hapšenje pre tačno 19 godina
Do jednog momenta su ga čuvale Kobre, onda su u dogovoru Pavkovića i Zorana Đinđića oni povučeni, Foto: Printscreen

na današnji dan

UPRAVO PIJEM KAFU S DRUGOVIMA I DOBRO SAM: Ovo su bile Slobine poslednje reči pred hapšenje pre tačno 19 godina

Privođenje Miloševića počelo je 30. marta, u čemu su aktivno učestvovali Čedomir Jovanović, Milorad Bracanović, kao i Milorad Ulemek Legija

Objavljeno: 16:51h

Na današnji dan 2001. godine bivši predsednik Srbije i SR Jugoslavije Slobodan Milošević uhapšen je u Beogradu pod optužbom da je tokom desetogodišnje vladavine (1990-2000) zloupotrebljavao položaj i time pribavio ličnu korist i korist za Socijalističku partiju Srbije. Miloševića su srpske vlasti u junu iste godine predale Međunarodnom sudu za ratne zločine u Hagu.

Privođenje Miloševića počelo je 30. marta, u čemu su aktivno učestvovali Čedomir Jovanović, Milorad Bracanović, kao i Milorad Ulemek Legija, a okončano je posle dva dana, i to posle sedmočasovnih pregovora o predaji.

U vili na Dedinju su nakon Miloševićevog hapšenja privremeno ostale njegova supruga Mira i ćerka Marija. Navodno je za vreme hapšenja ćerka Marija pucala iz pištolja.

Čedomir Jovanović je ispričao da se ispred vile „Mir“, gde je bio Milošević s porodicom, okupio veliki broj njegovih pristalica, a da je poslednje što je bivši predsednik uradio pre nego što su mu stavljene lisice na ruke bilo da opere kosu svojoj ćerki Mariji iznad lavaboa.

"Odu njih dvoje na sprat, nema ih, nema... Na kraju odem gore, vrata od sobe otvorena. Marija drži glavu iznad lavaboa, a on joj pere kosu i nešto nežno s njom priča. Ja sa strane stojim, on me pogleda i kaže: „Evo, evo, brzo ću.“ I on onda silazi, a ona ide korak iza njega s pištoljem u ruci i govori: „Ubij se, evo ti, ubij se“, rekao je Jovanović.

"Do jednog momenta su ga čuvale Kobre, onda su u dogovoru Pavkovića i Zorana Đinđića oni povučeni", navodi advokat Toma Fila. "Onda su probali da naprave neku barapsku kombinaciju da kriminalci takozvane 'Surčinske grupe' upadnu, prodaju ga za nagradu i da država tako nema ništa s tim".

On navodi da je to bila najduža noć u njegovom životu:

"Bio sam na frontu, u Bosni, a pre toga u RS i Krajini, bio sam najbliže smrti te noći", kaže Fila.

U jednom trenutku Slobodan Milošević dao je izjavu za radio B92.

"Upravo pijem kafu sa mojim drugovima ovde i vrlo sam dobro... Očekujem da se ova priča završi dobro, a to znači u korist našeg naroda", rekao je Milošević.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.